Közösség

Vélemény:

81 Az élet hőse

(2024)

Eddig még nem olvastam a könyvet, de a film az jó volt

Bafam   2024.11.23 03:39
1

Ezt a klassz kis filmet volt alkalmam megnézni. Nem gondoltam, hogy túl hosszú volt, többek véleményével szemben szerintem a film hossza megfelelő volt. Határozottan jóérzésű film volt. Szerintem összességében jó volt, de van vele valami bajom. A filmek soha nem mutatják be megfelelően az iskolát. Ebben a filmben az összes gyerek teljesen durva a szereplővel, és egyáltalán nem tisztelik őt. Továbbra is tiszteljük a fogyatékkal élőket. Ők is emberek. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ez a film nem tükrözi valósághűen az iskolát. De az ilyen filmek valójában csak azért vannak, hogy bűntudatot keltsenek abban, hogy tetszik. Nem azt mondom, hogy ez a film rossz volt, mert nem az, de alapvetően azt jelenti, hogy ha nem szereted ezt a filmet, akkor nem támogatod az agyi bénulásban szenvedőket. Ismétlem, nem mondom, hogy ez a film NEM VOLT jó, az volt, de egy kicsit elbátortalanítja a bűntudat. Szilárd 4/5-öt adok rá. És nem olvastam soha a könyvet, szóval ez egy másik tényező...

Ahoj poplacsek 2024.11.30 21:38
1

B*zmeg, Bafam, miért csinálod ezt? Nincs egy önálló vélemény se azok között, amiket ideírsz...
www.imdb.com/title/tt5012320/reviews/?item=rw9786805&ref_=ext_shr_lnk

Dysthymia 2024.12.01 10:53
0

Viszont angolul jól fordít. Vagy ügyesen másolgat a fordítóba. Nem tudom, melyik. :))))

Ahoj poplacsek 2024.12.01 11:02
0

Hát a múltkor ezt írta egy másik filmre: „Nehéz elmagyarázni, mennyire szeretem ezt a filmet, mert hihetetlenül személyes. Ugyanabban az oldhami kórházban születtem 1953-ban, és 8 éves koromban műtötték a vakbelem. Még Patrick Steptoe is, akit Bill Nighy zseniálisan alakított Cambridge-ben, azt mondja, hogy az oldhami kórház jobb, mint itt.”
Most akkor vagy Oldhamban született, vagy bevágja a Google Translate-be, és idecopyzza?

Dysthymia 2024.12.01 11:09
1

Ez azért számomra nagyon nehezen érthető dolog. Én azért vagyok itt, hogy saját véleményemet és főleg saját élményeimet osszam meg másokkal. Szeretek írni, véleményt formálni, élve az önálló véleményalkotás szabadságával. Nekem ez flow-élmény, mind a filmezés, mind az írás. Nem értem, hogy valakinek miért jó az, ha mások írásait idekopizza. Miért csinálhatja???

Ahoj poplacsek 2024.12.01 11:34
0

Lehet, hogy ennyire sokat ér neki az ingyen mozijegy?

Dysthymia 2024.12.01 11:49
1

Mondjuk az is lehet. Bár önerőből is simán teljesíthető kb. havi néhány száz pont, azzal már elérhető 1 mozijegy. Ezer pont felett akár medál is.