Közösség

Vélemény:

82 The Housemaid – A téboly otthona

(2025)

Nem unatkozunk és egyre izgalmasabb, ahogy halad előre a film

Navarro   2026.02.03 17:14
0

Érdekes történet, mely Paul Feig rendezésében jól építkezik: a néző lassan, fokozatosan tud meg egyre többet az egyes karakterekről. Ami Paul Feiget illeti: nálam jól nyitott a 63 éves amerikai rendező, hiszen egyik korai filmje A kém (2015) az egyik kedvencem ma is (Melissa McCarthy és Jason Statham főszereplésével). Ezúttal trhrillerrel próbálkozott és szerintem sikerrel. A legfontosabb karakter Millie (Sydney Sweeney) összetett személyiség: 18 éves kori botlása bizonyítja, hogy erőszakra hajlamos nő, az pedig, hogy mentálisan túlélte a 10 év börtönt és szépségét megőrizve tudott mindent nulláról újrakezdeni arra utal, hogy erős jellem. Próbára is lesz téve akaratereje abban a házban ahol szobalányként kap munkát, hiszen előbb munkaadó nője, Nina (Amanda Seyfried) majd annak férje, Andrew (Brandon Sklenar) esik neki. Valaki írta itt, hogy valóságtól elrugaszkodott kissé az egész. Ez nagyon igaz: túltoltak a pszichés zavarok szerintem is. De a végeredmény mégis csak egy nagyon izgalmas thriller, melyen nem unatkozunk. Nekem bejött, nálam 4 csillagos.