Közösség

Vélemény:

52 Óvakodj a bohóctól

(2025)

Vér és feszültség egyszerű köntösben

Vivi   2025.06.18 14:45
1

Az Óvakodj a bohóctól egy könnyed szórakoztatásra épít, és nem törekszik túlkomplikált történetre vagy mély karakterek bemutatására. A film hangulata jól elkapja a kisvárosi feszült légkört, ahol a tinédzserek és a felnőttek közötti feszültség folyamatosan nő, ami jól szolgálja a horror műfaj alapvető célját, a feszültségkeltést. A bohóc figura, Frendo sokszor elég ijesztő és fenyegető. A vérengzős jelenetek pedig hoznak egy jó adag adrenalint. Ugyanakkor a karakterek inkább sablonosak, és én nem igazán tudtam velük mélyebb kapcsolatot kialakítani, nagyon gyorsan felejthetők, ami azért rontott a film összhatásán. A történet sem túl bonyolult, viszont ez inkább előnyként, mint hátrányként szolgál, ha valaki csak egy könnyed, pörgős horrort szeretne megnézni. Összességében azt mondanám, hogy az Óvakodj a bohóctól egy szórakoztató, de nem túl emlékezetes film, ami leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a klasszikus, vérben és ijesztgetésben gazdag filmeket, de nem várnak tőle túl sokat. Nekem kellemes kikapcsolódást nyújtott, de semmi újat vagy különlegeset nem adott a műfajhoz. Nekem így nagyjából 6 pontot ér meg 10-ből.