Közösség

Vélemény:

60 28 évvel később – A csonttemplom

(2026)

A legjobb film a szériában

majkroly   2026.01.27 15:21
0

Habár az előző rész nem volt rossz, mégis kicsit csalódásként éltem meg, nekem ez a "kísérleti jellegű" iPhone-os kamerakezelés nem igazán jött át. Az új részt már hagyományos módon vették fel, másik rendezővel, de az ő látásmódja valahogy sokkal jobban tetszett. Nincs rengeteg vágás, kaotikus shaky cam, helyette kapunk pár baromi jól beállított jelenetet. A sztori pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző véget ért: Spike találkozik a Jimmy szektával, ebből indul ki az egész bonyodalom. Nos, nem túlzás azt állítanom, hogy a Jimmy gang a filmtörténet egyik leggonoszabb, legelvetemültebb brigádja, rengeteg alávaló cselekedet fűződik a nevükhöz. Van néhány olyan jelenet a filmben, ami még az edzettebb horrorkedvelőket is meglepheti, igen kemény a gore ábrázolás benne, le a kalappal, hogy ezt be merték vállalni. A színészek közül mindenki jól játszik, de kiemelkedik a dokit alakító Ralph Fiennes és a szektavezér Jimmyt alakító Jack O'Connell. Számomra ez a film adta a legnagyobb élményt eddig a szériában, mondom ezt úgy, hogy az előző 3 részt is szerettem. Alig várom a befejező etapot!