Közösség

Vélemény:

82 Itt érzem magam otthon

(2026)

Itt érzem magam otthon

Andika   2026.03.03 14:05
0

Az Itt érzem magam otthon egy olyan film, ami tényleg kilóg a megszokott magyar produkciók közül. Már az első percekben érezni, hogy itt nem a klasszikus cselekményre vagy látványra építenek, hanem az emberi pszichére és a feszültségre. A zárt tér és a karakterek közötti dinamikák folyamatosan fenntartják az idegőrlő hangulatot, és ez egyszerre izgalmas és kicsit nyomasztó. Amit igazán érdekesnek találtam, az az, hogy a film folyamatosan játszik azzal, mennyire lehet befolyásolni az emberi agyat , ahogy Rita karakterét irányítják és próbálják elhitetni vele, hogy ő valaki más, az teljesen megrémítő és elgondolkodtató. Nem mondanám, hogy végig szerettem, mert a stílus és a lassabb tempó miatt többször elvesztettem a fonalat, de az biztos, hogy nem szokványos élmény. A feszültség végig jelen van, és sokszor érezni, hogy a karakterek tényleg küzdenek az identitásukért, ami valahogy nagyon emberi és valóságos érzést ad a történetnek. Összességében közepesen tetszett. Nem egy klasszikus kedvenc film, de megdöbbentett és maradandó élményt adott. Nálam kb. 6,5–7/10, mert bár nem hibátlan, az atmoszféra és a pszichológiai játék miatt érdemes volt megnézni.
#premiervadasz