Közösség

Vélemény:

64 Lee Cronin: A múmia

(2026)

Látványos, de mégis kevés

petozso   2026.05.13 15:46
1

Vegyes érzéseim vannak a film megnézése után, mert bár nagyon jól néz ki, és kifejezetten bevállalós, sajnos a legfontosabb aspektusában nekem egyáltalán nem működött. Ez pedig az, hogy a film egy pillanatig nem ijesztő. Ami lássuk be, egy horrornál igenis probléma, még ha az undorító-véres testhorror elemek meg is vannak a filmben. Nem tudom, hogy a rendezés vagy a vágás ment félre, de nekem még a jumpscare-ek sem működtek. A film ráadásul elég hosszú, a több mint 2 órás játékidő bőven elég kellett volna, hogy legyen a rémisztő atmoszféra felépítéséhez. Sajnos Jack Reynor játékát sem éreztem túl erősnek, a rémült/mérges/kétségbeesett/elszánt/szomorú érzelmeket egyaránt ugyanazokkal a kidülledt szemekkel, előre meredő tekintettel próbálta érzékeltetni. Eddig nagyon negatív voltam, de összességében szerintem egy korrekt alkotásról van szó, a nyomozós szál egészen érdekes, a sivatagi helyszín hangulatos, a zene és hangvágás pedig kifejezetten erős. A díszletek, jelmezek és az effektek is jól meg vannak csinálva, többször kellett fintorogva elfordítanom a tekintetemet a vászonról. Abszolút egy nézhető filmről van szó, de sajnos bőven maradt benne kiaknázatlan potenciál.