Közösség

Vélemény:

53 A Kegyetlen – Magda Marinko rémtörténete

(2025)

A kegyetlen AI

kabel   2026.02.03 00:03
0

Az egész sorozat annyira alacsony minőségű AI slop, hogy kényelmetlen volt nézni... Igen az AI le fog cserélni embereket, de itt a bizonyíték, hogy ízlést nem fog tudni generálni. A gusztustalan látványvilág nagyon kilóg ebből a sztoriból, egyszerűen nem hat autentikusnak, és nagyon túldramatizált Netflix doku-trash a hatás. Ez történik akkor, ha olyan ember csinál filmet, aki semmit sem ért a vizuális nyelvhez.

A jelenetek tempója ingadozik, az elbeszéléseket nem mindig sikerült összekapcsolni, sokszor a beszélő fejek teljesen eltérő történetek részleteit kezdik mesélni. Aztán ezekre rádobtak valami random, generált felvételt, amikben rengeteg nem korhű tárgy lóg ki. 80-as években, nem tudom honnan szereztek IKEA bútorokat meg modern autókat. A felvételek között semmi válogatás sem történt, kb bármelyik hibás, AI generált borzalmat bedobták a filmbe, sokszor teljesen gagyi mozgásokkal vagy deformált elemekkel és zajos pillanatokkal, mert nyilván csak a legolcsóbb VEO előfizetésre futotta, és még upscalelni is képtelenek voltak. Én értem, hogy olcsó volt, de ez kimagaslóan igénytelen.

Szomorú, hogy a vizualitás és a tartalomgyártás mintha visszafejlődne és minőségibb, koherensebb tartalmakat látok Youtubeon, mint itt. Pedig ez egy elég izgalmas sztori, kár volt, így ellustulni.