A film a nyugat-virginiai Franklin megyében a szesztilalom idején óriási volumenben zugfőzdéző Bondurant testvérekről szól. Ez egy megtörtént eseményen alapuló történet, és körülbelül annyira erőszakos, mint a szesztilalom idején játszódó filmek. Szóval az én ízlésemnek ez már kicsit sok csihipuhi-dirrdurr, de hát mit lehet tenni.
A szereposztás igencsak rendben van, Shia LaBeouf jól adja a leghülyébb testvért, Tom Hardy szokása szerint kemény, mint a vídia, Jason Clarke meg a begőzölős testvért játssza. Jessica Chastain hozza a szokásos formáját, Gary Oldman nagy bánatomra alig játszik a filmben, pedig úgy megörültem, amikor feltűnt a feliratoknál az elején.
Azért nem tökéletes, kicsit sztereotipikusnak, klisésnek éreztem 1-2 karaktert és helyzetet.
Film közben elgondolkodtam, hogy azért kemény, hogy 13 évig tartott a szesztilalom, ami egy állam életében rövid idő, viszont ez alatt kifejlődött az amerikai alvilág 90-95 százaléka. Annyira nem volt átgondolt intézkedés. 1933-ban biztos, tiszta ideg volt az egész szeszmaffia, amikor megszűnt a szesztilalom, de aztán szerencsére találtak másik illegális árucikket, amit forgalmazhatnak.
A film a nyugat-virginiai Franklin megyében a szesztilalom idején óriási volumenben zugfőzdéző Bondurant testvérekről szól. Ez egy megtörtént eseményen alapuló történet, és körülbelül annyira erőszakos, mint a szesztilalom idején játszódó filmek. Szóval az én ízlésemnek ez már kicsit sok csihipuhi-dirrdurr, de hát mit lehet tenni. A szereposztás igencsak rendben van, Shia LaBeouf jól adja a leghülyébb testvért, Tom Hardy szokása szerint kemény, mint a vídia, Jason Clarke meg a begőzölős testvért játssza. Jessica Chastain hozza a szokásos formáját, Gary Oldman nagy bánatomra alig játszik a filmben, pedig úgy megörültem, amikor feltűnt a feliratoknál az elején. Azért nem tökéletes, kicsit sztereotipikusnak, klisésnek éreztem 1-2 karaktert és helyzetet. Film közben elgondolkodtam, hogy azért kemény, hogy 13 évig tartott a szesztilalom, ami egy állam életében rövid idő, viszont ez alatt kifejlődött az amerikai alvilág 90-95 százaléka. Annyira nem volt átgondolt intézkedés. 1933-ban biztos, tiszta ideg volt az egész szeszmaffia, amikor megszűnt a szesztilalom, de aztán szerencsére találtak másik illegális árucikket, amit forgalmazhatnak.