2017.01.28 10:36 e-batta Olvasottság: <100x
0

Bandaháború

Minden tiszteletem a feliratkészítőé, de tényleg. Rendesen megszenvedhetett vele, akárhogy számolom, a két rész együttesen 5 óra 33 perces!!! És rengeteget beszélnek benne, mert folyamatosan megy az áskálódás, szervezkedés, politikai és hatalmi machinációk.

Aki megnézi, készüljön fel arra, hogy még nagyítóval sem talál pozitív főhőst. Mert nincs. Csak negatív szereplők vannak, mert semmi másról nem szól, mint 1941-től 2005-ig tartó folyamatos bandaháborúról, ami három család körül körvonalazódik. Mindhárman muszlimok, úgyhogy nem a vallás az oka a folyamatos gyilkolásnak, hanem a pénz és a hatalom. Ki a vezér, ki az erősebb, ki uralkodik Wasseypur, Dagdhan és Jharkhand felett (Bihar állam nem létező települései, amelyek ez alatt az idő alatt egybeépültek). A sztori viszont valóságon alapszik, ezért megváltoztatták a helyszínt és a neveket.

Bandaháború

Én mindenesetre elborzadtam azon, amit láttam. Úgy éreztem, mintha egy kígyókkal teli verembe pillantanék be. Aztán, mint akit megbűvöltek, tágranyílt szemmel, leesett állal (néha undorodva) néztem végig az öncélú gyilkosságokat, meg az eltervezetteket is. Hogy volt-e ezalatt az idő alatt nyugodalmasabb szakasz, arról csak érintőlegesen szólt a film, de hát a családoknál kellett esküvőnek is, születéseknek is, meg hasonlóaknak lenni. Azért továbbra is irtották egymást rendesen.

A rendező viszont nem vesztette el a humorérzékét, néha betett a film cselekményébe abszurd jeleneteket is, olyankor kínomban hangosan nevettem. (Mit is tehetnél mást, amikor a gyilkosnak besül a fegyvere, az áldozatnak meg, miközben üldözi a gyilkost, kifogy a benzin a motorjából.) Néha annyira t*ketlenek voltak, hogy sírni tudtam volna, de aztán rájöttem, hogy ez inkább valóságosabb, mint azok a filmek, ahol sosincs tárcsere. Na, itt volt rendesen. Egész fegyverarzenállal. És a családok nőtagjai sem voltak különbek, igazság szerint a legkegyetlenebb nem is muszlim, hanem hindu volt, és végig a háttérben maradt. Illett rá a neve: Durga.

akció | dráma | krimi | thriller | vígjáték

A Gangs of Wasseypur történetének főhőse Shahid Khan, aki miután kirabolt egy-két brit vonatot, száműzetésre kényszerült. Most egy bányában robotol és a bosszú hajtja. Ez a... több»

0