Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Annak külön örültem, hogy végre visszatértünk a teljes animációhoz, és a klasszikus törpök nem Neil Patrick Harris társaságában bohóckodnak New York utcáin. Már ez önmagában hatalmas előrelépés.
A történet ötletes, kalandról kalandra halad, és kétségtelenül látványos – a 3D-t valóban jól ki is használja. Mégis valahogy úgy érzem, hogy ez a film belerondít abba a világba, amit gyerekként annyira megszerettem. Aprajafalva lakóinak több mint 35 éves történelmét ismerjük és szeretjük, és szerintem fölösleges volt bevezetni egy másik (elveszett) falut, aminek lakói kísértetiesen hasonlítanak az általunk ismert törpékre. Az egész kissé erőltetett, és sajnos az olyan folytatások kellemetlen emlékét idézi, mint a Notre Dame-i toronyőr 2 vagy a 101 kiskutya 2.
Persze a film igyekszik haladni a korral – ezt jól példázza a selfiezés, a törpboardozás és a modern slágerek bedobálása. 2017-ben már „trendi” törpök köszönnek vissza a vászonról, és ez egy okos húzás, hiszen a film elsősorban a mai gyerekeknek szól, nem a nosztalgiázó felnőtteknek.
Az utolsó 15 percbe még egy kis dráma is bekerül, ami miatt nem biztos, hogy szívből ajánlanám egészen pici gyerekeknek – ki tudja, mennyire vannak felkészülve az érzelmi hullámvasútra (bár a lezárás aranyos és happy enddel zárul).
Én személy szerint mindig örülök, ha egy Hupikék Törpikék mozi feltűnik a premierlistán – legalább életben tartja Peyo csodálatos világát a köztudatban. Ugyanakkor szomorú látni, hogy a közel száz megírt karakterből nem sikerül egy olyan szerethető, mókás és tartalmas mesét készíteni, mint amilyeneket mi láthattunk gyerekkorunkban.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték
A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik – és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé... több»
Szereplők: Julia Roberts, Michelle Rodriguez, Mandy Patinkin, Rainn Wilson, Joe Manganiello