Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  

Zene

 
alex   2015.11.04 20:11

Előadók, albumok, stílusok, filmzenék és még sok más. Rákattantál egy új zenekarra? Koncertre készülsz? Ez az a hely, ahol megbeszélhetsz mindent, ami a zene világával kapcsolatos.

 
Morpheus19 2020.05.13 14:05

Na nézzük!

Elsősorban rockzenét szoktam hallgatni, de többségében nem a Magyarországon is felkapott mainstream hard rockot, de azt is bírom értékelni (pl. Led Zeppelin, korai AC/DC). A rockzenei ízlésemet inkább a korai, ötvenes évekbeli rock and roll (pl. Chuck Berry, Buddy Holly), garázs rock, pszichedelikus/barokk pop, glam rock, punk, posztpunk, alternatív/indie rock és annak különböző elágazásai, illetve az elvontabb, zajosabb és experimentálisabb rockzenék (pl. Velvet Underground, illetve germán krautrock) határozzák meg. Metalból a hagyományos fajtát kevésbé kedvelem, onnan csak a Black Sabbath, Motörhead és a Judas Priest jöhet szóba. Az extrém metal műfajokat, mint a death, doom, sludge, grindcore és black metalt kifejezetten kedvelem, de pl. a göteborgi melodikus death metaltól próbálom magam távol tartani.

Mint fentebb írtam, elsősorban rockzenét hallgatom, de minden stílust egyformán értékelek, elvégre ha megkérdezik, akkor poptimistának szoktam magam vallani. Nincs jó és rossz műfaj, csak jó és rossz produktum.

Hip hopból ha régiekről van szó, akkor többek között a Wu-Tang Clan, a Tribe Called Quest és Nas korai lemezeit szoktam választani. Kedvelem az olyan instrumentális és lo-fi előadók munkásságát is, mint DJ Shadow, J Dilla és Nujabes. Modern hip hop esetén Danny Brown és Kendrick Lamar albumait szoktam dicsérni, a fő kedvencem viszont Kanye West, aki az elmúlt tíz évben valóban meghülyült és (főleg Magyarországon) inkább a botrányairól ismert, de még mindig az elmúlt húsz év legnagyobb hatású előadója a műfajban (és talán a hip hop világán kivül is). Majdnem kifelejtettem az elmúlt évtized általam legtöbbre tartott zenekarát, az experimentális zajpunk rap trió Death Grips-et, akiknek bemutatkozó lemeze (The Money Store) talán az évtized legjobb albuma a My Beautiful Dark Twisted Fantasy és az Art Angels mellett.

Ha már felhoztam az Art Angelst, igen, valóban kedvelem Grimes munkásságát, imádom a formabontó, nem eviláginak ható elektropopját, ami olyan, mintha egy alternatív cyberpunk valóság rádiópopja lenne.

Elektronikus zenét is szívesen hallgatok, mainstream esetén kedvelem a Kraftwerket és a Daft Punkot, az underground és IDM vonalon pedig Aphex Twin a legnagyobb szerelmem. Illetve nagyon szeretem még a kanadai Crystal Castles első kettő lemezét, amik egészen lenyűgöző keverékei az olyan műfajoknak mint a bitpop, elektropunk, elektroclash, chiptune, 16-bit vagy a szintipop.

Jazzből a kedvencem Miles Davis, de nem a korai, modális és bebopos korszaka, hanem az olyan (számomra) sokkal izgalmasabb fúziós és experimentális lemezei, mint a Brian Eno ambientjét is megelőlegező In a Silent Way, vagy a Radiohead OK Computer lemezét is megihlető Bitches Brew, illetve a proto-hip hopos, funkos, proto-elektronikus és \"proto-posztpunkos\" On the Corner.

 
Bruce55 2018.07.28 15:07
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.
 
messideco 2018.07.24 21:07

Akkor kezdjük el. :D Kedvenc számom:
[url= Jovi - Its my life -akusztikus[/url]