55% 30 szavazat
Üdv a pokolban: A tinédzserek rémálma

Üdv a pokolban: A tinédzserek rémálma

Hell Camp: Teen Nightmare
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
1
Szereplők (1)
31
Képek (31)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A kontrollálatlan tinédzsereket Amerika-szerte egy terápiás táborba küldték a zord utahi sivatagba. A körülmények brutálisak voltak, de a személyzet még rosszabb volt.

(Hupka Adrián)

Rendező: Liza Williams
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2023.12.27. | Netflix (2023.12.27.)

Hol nézheted

 
2024.01.09 Lóri Ádámcsik

legújabb vélemény

Többet ígér az előzetes, mint a film

Kétség nem fér hozzá, hogy tragikus és szörnyű, ami ezekkel a fiatalokkal történt, de egy másfél órás Netflix feldolgozást nem ért a sztori szerintem. Az első fél óra után nem tudta lekötni a figyelmemet.

0
 
2024.01.03 kabel

Drámalapát

A film egy közepesen érdekes amerikai nevelőtábor rövid történelmét mutatja be. Mindezt a lehető legdrámaibb, legerőltetettebb, érzelmi manipulációs eszközökkel teszi. Minden interjúalany a sírógörcs szélén táncol, mintha senki sem tudna egy nem túl komplikált tábort feldolgozni. A zene és vágás mind ezt a túlcsinált hangulatot erősíti, hogy a Netflix talált még egy kibányászható sztorit a lábas alján, amiről annyi bőrt húznak le, amennyit lehet. Emellett a film egyszerűen csak unalmas és csapongó. A rendező érezte, hogy nincs elég archív felvétele vagy riportalanya, így folyamatosan időben és térben is ugrál a legkülönbözőbb mellékszálak között. Van itt nemi erőszak, balesetek, köveket cipelő gyerekek és sikkasztás, csak az egészből sosem alakul ki egy koherens narratíva igazán. A címszereplő Teen Nightmare sosem materializálódik. A film felsorakoztat egy igazán ijesztő alakot, a tábor egyik alkotóját és tanítóját, aki a legbékésebb pszichopata módjára ecseteli, hogyan szorongatták a gyerekeket. Azonban semmilyen szintű önreflexió vagy szembeállítás sem történik meg. A rendező nem merte az egyik károsultat összerakni ezzel a csávóval. Nincs bedobva, hogy amúgy az egész tábor semmilyen akadémiai kutatással sem rendelkezik, a benne foglalt tevékenységek sehol sem bizonyítottak, és az ottani gyerekeket csupán traumatizálta az átnevelés. Nincs igazán semmi, csak túlerőltetett zenei aláfestés, gyors, akciófilmet idéző vágás, és sok sírást erőltető ember.

0
 
2024.01.01 Kururuk

Nagyon sötét, sokkoló és felzaklató történet. Csak erős idegzetűeknek. De ettől függetlenül egy jó dokumentumfilm. Én érdekesnek találtam, helyenként talán egy kissé hiányosnak. De érdemes volt megnézni.

0