24 Wochen

Cikkek
24 hét

Egy fiatal nő hat hónapos terhesen tudja meg, hogy születendő gyermeke Down-szindrómás, ráadásul súlyos szívelégtelenséggel jön majd a világra. Hogyan döntsön? Válassza az abortusz egy speciális fajtáját? Honnan tudhatnák férjével, hogy gyermekük élete nem csak szenvedésből áll majd? A döntés… Több

Forgatókönyvíró: Carl Gerber, Anne Zohra Berrached
Ország: Németország
Premier (HU): 2016.10.13.
Johanna Gastdorf

2025.09.22 Schumy1

A téma jó, még a tálalás is, a kérdés viszont nehéz. Súlyos és nehéz dolog ez, és igazán nincs helyes döntés, az ember így is, úgy is sérül, és a társadalom is rátesz egy lapáttal. Ilyen súlyos rendellenességnél csak egy jó döntés van, mind a szülők, mind a gyermek érdekében. Számomra egyszernézős.

2016.10.14 justynaw

Egy gyönyörűen felépített és átgondolt dráma az élet egy nagyon fontos kérdéséről: be merjük vállalni, vagy nem. Jó, hogy feliratosan került a mozikba, az ennyire összetett érzelmeket jobb eredeti nyelven nézni. Nálam mindent vitt a film!

2017.10.16 lord777

A főszerepben látható pár remek alakítást nyújt egy meglehetősen igényes és nehéz szerepben. Már maga a történet nagyon ütős, a megvalósítás pedig remek. Iyennek kell lennie egy jó drámának.

2019.10.15 Charvi30

Megmondom őszintén, hogy engem egy kissé irritált a film, már csak azért is, mert szerintem csak egy elfogadható válasz van a felmerülő kérdésre, és szerintem ezen nem is kell gondolkodni. A film viszont arról szólt, hogy én nem jól gondolkodom és m... Több

A film diplomamunkájának része, amelyet a Ludwigsburban található Baden-Württemberg Filmművészeti Egyetemen készített.Szerző: ps

Értékelés: 8.5/10
(2016. 10. 14.)
Hátborzongató és sokkolóan erős dráma Anne Zohra Berrached diplomafilmje, amely az idei Berlinale versenyprogramjának egyik legjobbja volt (de nem kapott díjat). 85/100 Több