83% 39 szavazat
'53 hideg nyara

'53 hideg nyara

Kholodnoe leto pyatdesyat tretego
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
15
Szereplők (15)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Berija amnesztiája után minden köztörvényes kiszabadul. 1953-ban Sztálin halálának évében, talán azzal összefüggésben amnesztiával szabadon engedik a köztörvényes bűnözőket. Nem az 58-as paragrafus alapján elítélt szerencsétlen ártatlan politikai foglyokat a Gulágról hanem rablókat, gyilkosokat szabadítottak a szovjet vidékre. Elkezdődött a gyilkolás, rablás, az erőszak uralta a szovjet falvakat. Az egyik faluba is eljutnak, ahol két, úgynevezett 58-as éldegél, mivel nem lágerszerű körülmények között azt hihetnénk, hogy büntetésüket letöltötték és száműzetésüket töltik a faluban. Ami ugyanúgy Gulag volt csak éppen nem vigyáztak fegyveres őrök az emberre. De hazamenni onnan sem lehetett. A két "58-as" felveszi a harcot a 7-8 főnyit számláló, gyilkosból álló bűnöző bandával...

Forgatókönyvíró: Edgar Dubrovsky
Ország: Szovjetunió
Premier (HU): 1988.11.03.
 
2017.09.29 g_deri

legújabb vélemény

Több, mint egy jó film. Gyönyörűen fényképezett, kiváló szereplőkkel, kemény történettel és mélyen átgondolt, komoly kidolgozással. Alapfilmem.

0
 
2015.12.31 batukán

Jól bemutatja ez a film, hogy politikai húzásokon bizony ember életek múlnak. Éppen ezért én nagyon bátornak tartom a film készítőit, hogy ilyen témákban nyúlkáltak 88-ban.

0