56% 30 szavazat
A csavar fordul egyet

A csavar fordul egyet

The Turn of the Screw
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy naiv nevelőnőt egy kastély korábbi lakóinak szellemei kísértik. Vagy csak rémeket lát? Henry James klasszikusának legújabb feldolgozása a természetfeletti történet kétértelműségére helyezi a hangsúlyt. Vajon Ann tényleg jelenéseket lát? A rábízott két gyermeket valóban ártó szellemek akarják megszállni? Vagy csak egy szexuálisan frusztrált nő elméje kezd megbomlani? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a XIX. században játszódó, mégis ízig-vérig modern rémtörténet.

Rendező: Tim Fywell
Író: Sandy Welch
Forgatókönyvíró: Henry James, Sandy Welch
Zene: John Lunn
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2009.12.30.
Michelle Dockery
Michelle Dockery
Michelle Dockery
Michelle Dockery
Dan Stevens
Michelle Dockery
 
2018.08.17 Szilonka

legújabb vélemény

Nálam nem fordult a csavar semerre, sőt csavar se volt. Vérszegény történet.

0
 
2018.05.01 indingo

a nap véleménye

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film alapjául szolgáló regényt Henry James írta még az 1800-as évek legvégén. Azt a több, mint 100 évet lehet érezni. A történet persze ma is megállja a helyét, mindig aktuális lesz, de valahogy nekem az ok-okozat hiányzott a filmből és annyira f... Több

0
 
2014.11.01 Thor

Én ezt még könyvben olvastam, és már ott kirázott a hideg. Szerintem minden idők egyik legfélelmetesebb horrora. Nem a brutalitásra vagy az ijesztegetésre alapoz, hanem az ideglelésre. Félelmetes sztori, nincs is mit hozzáfűznöm különösebben.

0
 
2016.11.04 Fidos

Személy szerint nekem ez a kedvenc feldolgozásom, Henry James zseniális alkotását adaptálták sokadszorra, és bár azok is egész jók voltak, végre ezzel ért azzal a szintre, amely abszolút vissza tudja adni a szöveg eredeti hangulatát.

0