Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
17
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 09. 13.

Szórakoztató és igazán szeretetre méltó szórakozást nyújtott a film. Zenei világa egyszerűen kiemelkedő volt, a sztorija nagyon oda vág, a színészek pedig szintén csak szuperek voltak.

 
HercegPeter   2018. 11. 05.

Egy amerikai háborús film, ami nem az USA mindenki felett állását mutatja be. Persze ezt nem a mostaniak között kell keresni. Több, mint 60 évet kell visszautaznunk az időben, hogy ilyet találjunk. De lehet csak azért, mert ez a franciákról szól. Akik persze szépen be is tiltották. Nagyon jó és őszintének ható párbeszédek vannak benne. Különösen a sebesülésről és a halálról szóló tetszik nagyon. Egyébként ha a második világháborúban is minden megfutamodó francia katonát lelőttek volna, elég hamar falhoz lehetett volna állítani az összeset.


 
Milanman   2015. 05. 04.

Kevés olyan rendező létezik a filmtörténelemben, aki gyakorlatilag nem tudott hibázni és alkotott bármilyen zsánerben, azok szinte mind mesterművek lettek. Kubrick ilyen volt. A dicsőség ösvényei, a háború értelmetlenségéről, a normális emberi gondolkodás számára felfoghatatlan értelmetlenségéről, a kiadott parancs megkerülhetetlenségéről mesél. Kubrick=zseni.

 
WaldyxMan   2015. 06. 21.

Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legrealisztikusabb, leginkább szívhez szólóbb és a legjobban fényképezett háborús film valaha. Stanley Kubrick egy igazi zseni volt, aki most egy hasonló kaliberű géniusszal, Kirk Douglas-szel dolgozott együtt. A sors fintora, hogy a film nem hozott túl sok pénzt a készítőknek, de ettől a nagysága nem vonható kétségbe.

 
Keiichi Tsuchiya   2015. 02. 28.

Ezt a korai Kubrick filmet mindig nagy csodálattal és elismeréssel néztem. A háborús képek egyszerűen mesélnek. A háborús szadizmus és a felettesi túlkapások tabu nélkül kerülnek ábrázolásra. Teljesen nyilvánvaló, hogy lehetetlen feladatottal bízzák meg a francia sereget. Ez a film azoknak is kötelező darab, akik nem szeretik a fekete-fehér alkotásokat.

Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Adolphe Menjou
Kirk Douglas
 

A filmben 67 ember hal meg.

(Norbi)
 

A film be van tiltva Franciaországban.

(ClunkyChip)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 53 kritika alapján.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.