Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A dicsőség ösvényei (1957)

Paths of Glory
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
17
Képek
1
Videók

Galéria (17)

Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Kirk Douglas
Adolphe Menjou
Kirk Douglas

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

0

A nemrégen elhunyt Kirk Douglas egyik igencsak ikonikus filmje,ami a háború mindennapjait igyekszik bemutatni,zseniális zenei aláfestésekkel.Ajánlott kategória.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Szórakoztató és igazán szeretetre méltó szórakozást nyújtott a film. Zenei világa egyszerűen kiemelkedő volt, a sztorija nagyon oda vág, a színészek pedig szintén csak szuperek voltak.

 
HercegPeter   2018. 11. 05.

0

Egy amerikai háborús film, ami nem az USA mindenki felett állását mutatja be. Persze ezt nem a mostaniak között kell keresni. Több, mint 60 évet kell visszautaznunk az időben, hogy ilyet találjunk. De lehet csak azért, mert ez a franciákról szól. Ak... több»

 
Milanman   2015. 05. 04.

0

Kevés olyan rendező létezik a filmtörténelemben, aki gyakorlatilag nem tudott hibázni és alkotott bármilyen zsánerben, azok szinte mind mesterművek lettek. Kubrick ilyen volt. A dicsőség ösvényei, a háború értelmetlenségéről, a normális emberi gondol... több»

 
Keiichi Tsuchiya   2015. 07. 01.

0

Ezt a korai Kubrick filmet mindig nagy csodálattal és elismeréssel néztem. A háborús képek egyszerűen mesélnek. A háborús szadizmus és a felettesi túlkapások tabu nélkül kerülnek ábrázolásra. Teljesen nyilvánvaló, hogy lehetetlen feladatottal bízzák ... több»

 
WaldyxMan   2015. 06. 21.

0

Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legrealisztikusabb, leginkább szívhez szólóbb és a legjobban fényképezett háborús film valaha. Stanley Kubrick egy igazi zseni volt, aki most egy hasonló kaliberű géniusszal, Kirk Douglas-szel dolgozott együtt. A s... több»

 

A filmben 67 ember hal meg.

(Norbi)
 

A film be van tiltva Franciaországban.

(ClunkyChip)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 53 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Míg a film legelején Maurice Ferol közlegény azt válaszolja Paul Mireau tábornoknak, hogy nincs felesége, addig a befejező képsorokban a kivégzése előtt sírva azon kesereg, hogy soha többé nem láthatja feleségét.

(Bogi87)