70% 65 szavazat
A rock 'n' roll ördöge

A rock 'n' roll ördöge

Great Balls of Fire!
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
16
Képek (16)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A rock and roll történetének egyik kimagasló egyénisége Jerry Lee Lewis. A fantasztikus tehetségét azonban beárnyékolta arrogáns viselkedése és szokatlan életstílusa. Nem véletlenül kapta a "Gyilkos", illetve "A rock 'n' roll ördöge" becenevet. Az amerikai Dél szívében, Louisianában született. 1956-ban Memphisbe ment, hogy letaszítsa trónjáról Elvist, a "Király"-t. Sajátos stílusával extázisba hozta a közönséget, hihetetlen népszerűségre tett szert. Amikor azonban feleségül vette a tizenhárom éves másodunokatestvérét, Myrát, a karrierje megbicsaklott.

Rendező: Jim McBride
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1989.06.30.
Dennis Quaid
Dennis Quaid
Winona Ryder
Dennis Quaid
Winona Ryder
Dennis Quaid
Winona Ryder
Dennis Quaid
Dennis Quaid
Alec Baldwin
Winona Ryder
Dennis Quaid
Dennis Quaid
Dennis Quaid
Dennis Quaid
Winona Ryder
Dennis Quaid
 
2017.09.04 GedyPapa

legújabb vélemény

Mindig is szerettem az életrajzi jellegű filmeket, főleg, ha zenészekről szólnak. Ez is egy ilyen jó választás volt számomra, megvolt a lüktetése és az egész átadta a korszak zenei hangulatát, amelyet egy ilyen filmnek tartalmaznia kell!

0
 
2015.04.22 rbernadett

Nagyon jó életrajzi, zenés film Jerry Lee Lewisról, aki Elvis Presley nagy riválisának számított és akit elítélt a társadalom, mert az unokatestvérét vette el feleségül.

0

A film összbevétele 13 741 060 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Sean Penn-t fontlóra vették a főszerepe.Szerző: rbernadett

#2
 

Drew Barrymore számításba jött Myra Gale Brown szerepére.Szerző: rbernadett

#3
 

Jerry Lee Lewis gyűlölte a filmet és ex-felesége, Myra Lewis könyvét is, ami a film alapjául szolgált. Linda Gail, Lewis nővére szintén úgy gondolta, hogy ez a film egy szegényes és nem igazolt változata az igazi Jerrynek. A könyv társszerzője Murray Silver Jr. felháborodását fejezte ki a filmmel kapcsolatosan, mert ő is úgy gondolta, hogy az teljesen eltért a könyvtől és az igazságtól. Silver számos kritikát fogalmazott meg, többek között azt mondta, hogy "a film hamis". Jim McBride rendező beismerte, hogy sosem volt az a szándéka, hogy hű maradjon a tényekhez és kijelentette: "Ez a film nem tüntetni fel magát történelmi dokumentumfilmként. A könyvet csak kiindulópontnak használtuk."Szerző: rbernadett

#4
 

Jerry Lee Lewis újra felvette a dalát a film kedvéért, amit aztán Dennis Quaid saját szájára szinkronizált. Szerző: rbernadett

#5