Kamaszok

Adolescence

2025.03.24 Alibi

Jó kezdet, gyenge végjáték

Miután nagyon promózták, megnéztem, de ennél sokkal többet vártam. És több is volt benne, de mintha megunták volna, vagy elfogyott volna a pénz a szereplőkre. Az első két rész nagyon jó, pörgős, zúdul ránk az információ. A harmadik rész belassul, cserébe viszont a pszichológiai mondanivalója előtérbe kerül. Az utolsó rész szerintem katasztrófa, gondolom, itt az volt a cél, hogy bemutassák, honnan vannak a kisgyereknek olyan dühkitörései, amit az előzőben a pszichológussal szemben látunk. Na de akkor is, egy pörgős első rész, ahol még a rendőrnek a családi kapcsolata is téma, lebutul lényegében 2-3 ember beszélgetésére. Kétségtelenül érdekes, amit a mai kamaszokról bemutat. Egyszer nézhető. Esetleg, ha valaki vágja, hogy a 2. részben a pszichológus mire mondja azt, hogy látta, amit akart, mikor a szobából nézi a srácot, írja már meg!

2025.03.15 Bitang Nézhetetlen

Kár volt végigszenvedni. Semmitmondó, gagyi.

2025.03.23 Filmszakértő Nézhetetlen

Kínzás

Az utóbbi egy évben voltak olyan sorozatok, amelyek csak az időt veszik el az ember életéből. Ez a sorozat annál többet. A harmadik részben 34:43-nál volt az első valamire való mondat, ami előre vitte a történetet. Egy büntetéssel felérő a harmadik és a negyedik rész. Egy egész bevásárlást láthatunk a negyedik részben úgy, hogy a ház elől indulunk a szereplőkkel, végig az úton vagyunk, a semmiről beszélnek, bevásárolnak, majd vissza is mennek a házhoz. Végig a kocsiban vagyunk. Botrány, őrület és büntetés.

2025.03.19 eszkija

Elkeserítő

Három felnőtt gyermek anyjaként, háromunokás nagymamaként erősen meggondolnám – persze nem csak a film miatt –, hogy merjek-e gyermeket vállalni a jelenben. Ez a sorozat nyilván másként érinti meg az embereket életkoruk, tapasztalataik okán is. Mást mond egy kamasznak, egy huszonévesnek... és így tovább. Én a végén együtt bőgtem az apával, átéreztem az elkeseredettségét. Mindegyik részben megütött valami. Vagy a fiú rettegése, vagy az iskolai környezet, a pszichológussal együtt fáradtam el, majd a családtagok küzdelme, fájdalma. Nálam 10/10, mert amit egy filmtől el lehet várni, azt teljesíti.

2025.03.19 zsannavita

Nem is tudom

Nekem nagyon nem tetszett. Rossz érzést váltott ki a viselkedése az összes kamasznak.

2025.03.16 László Mikó Nézhetetlen

Szentséges ég, ilyen rossz filmet!

Ilyen unalmas, vontatott, semmit érő filmet rég nem láttam. Valóban lélekgyilkos, de csak azért, mert az ember legszívesebben tényleg megölné magát, annyira unalmas. Minden részben vártam, hogy történjen valami, de semmi. Aki izgalmas filmre számít, az ne nézze meg!

Vad természet
Az Erdő