Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86

Aguirre, isten haragja (1972)

Aguirre, der Zorn Gottes
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
2
Videók

 
Deku   2017. 12. 09.

legújabb vélemény

Az ahogy ezt megvalósították az elképesztő, számoltam, hogy remek lesz. Kiváló alkotás a maga nemében és nem is vártam volna többet tőle de még azt is túlteljesítette bőséggel. Nagyszerű lett ez a film.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 44 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Az Aguirre, Isten haragja c. film forgatási munkálatainak köszönheti Werner Herzog, hogy életben maradt, ugyanis forgatási gondok miatt kellett lemondania kollégáival azt a repülőutat, melynek egyetlen túlélője Juliane Koepcke volt, aki 11 napot töltött el teljesen egyedül az őserdőben, mire rátaláltak. Juliane Koepcke esetét filmen is megörökítette 2000-ben, a film címe: A remény szárnyai.

(Bogi87)
 

A filmet Peruban forgatták le.

(Bogi87)
 

Állítólag soha nem létezett Gaspar de Carvajal naplója, ami alapján a film készült.

(Bogi87)
 

Kinski egyébként valóban lobbanékony volt, egy alkalommal annyira feldühítette a az őslakos statiszták egyik éjszakai dorbézolása, hogy puskájával belelőtt a kunyhójukba, és az egyik statisztának a lövedék levitte az ujját.

(Bogi87)
 

Amikor Kinski ott akarta hagyni a forgatást, Herczog megfenyegette, hogy ha nem marad, lelövi.

(Bogi87)
 

Klaus Kinskit Herczog zseninek tartotta, bár közös munkájuk nem volt mentes a látványos botrányoktól.

(Bogi87)
 

Herczog nem készített storyboardot, nem tervezte meg előre a kamerabeállásokat, és a filmben minden egyes vágás spontán készült.

(Bogi87)
 

Herczog egy lopott kamerával vette fel a filmet.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.