Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Airport
 
Gyalog őrmester   2018. 01. 25.

legújabb vélemény

Az Airport filmek közül a legjobb! Jól bemutatja egy reptér életét, van benne izgalom és néhány jó poén is, mindenkinek ajánlom a filmet!

 
Penge   2017. 04. 20.

A trilógia első része, s mint olyan a legjobb is. Minden karakterével kicsit közelebb kerülünk a repterek világához egy egyszerű történet által.

A film összbevétele 100 489 150 dollár volt (imdb.com).

 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1970-ben.

(dulkap)
 

A film tulajdonképpeni sztárja a Boeing 707-es, amit eredetileg a Flying Tiger Airlinestól (mostanra egyesült a FedEx-szel) kapott a MCA/Universal Pictures. A forgatás után a repülőgép visszakerült a Flying Tiger-höz, ahonnan később eladták. Miután számos tulajdonosa volt, szőrnyű véget ért, miután lezuhant, 1989 március 21-én, Sao Paulo-ban.

(rbernadett)
 

Burt Lancaster óriási bevételre tett szert a film sikerének köszönhetően, ugyanis volt egy olyan záradék a szerződésében, amely szerint 10%-ot kap a bevételből, ha az eléri az 50 millió dolláros bevételt. A film csak Észak-Amerikában 45,3 millió dolláros bevételt hozott. Az hatalmas haszon ellenére Lancaster úgy nyilatkozott a filmről, hogy "a legnagyobb szemét, ami valaha készült".

(rbernadett)
 
"Igaz, hogy magyar címmel írtam meg a cikket - Repülőtér - de azért amennyire emlékszem, nézői berkekben is csak Airportként emlegetik a filmet. (Akár az Airplane paródiát, a Terminált, vagy a Mad Max-et. Van ugyan magyar megfelelő, de mivel videókazi kalóz narráción szocializálódtunk, beégett. Legalábbis a korosztályomnak, +/- 10 év.)" több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.