Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
73

Alul semmi (1997)

The Full Monty
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Alul semmi
Robert Carlyle
Mark Addy
Robert Carlyle
Mark Addy
Tom Wilkinson
Mark Addy
 
Filmdoki   2019. 01. 28.

legújabb vélemény

Keserédes, akár a valóság

Megszokott dolog, hogy tőlünk, férfiaktól elvárják, lehetőleg ne mutassuk ki érzéseinket, legyünk kemények. Nem mondok viszont azzal újdonságot, hogy bizony nekünk is vannak érzelmeink, mi is kerülhetünk mélypontra és el-elbizonytalanodhatunk önmagunkban. Az Alul semmi ezt a témát járja körül mesterien. Egyszerre rendkívül humoros, másrészt elgondolkodtató és kissé szomorú is. A film egy végtelenül hangulatos, '70-es évekbeli reklámfilmmel indít, mely egy angol várost reklámoz: rengeteg munkahely, pezsgő élet, számos kikapcsolódási lehetőség. Aztán ugrunk 25 évet és belecsöppenünk a '90-es évek Angliájának valóságába: a gyárak bezártak, sokan a munkanélküli hivatalban kódorognak, a szórakoz... több»

 
rbernadett   2015. 04. 21.

Állítólag ez az a film, ami minden britt háztartásban meg van. Hát azt el is hiszem. Emlékszem, hogy mindenki mosolyogva jött ki a moziból a film végén. Koránt sem szép férfiak végső elkeseredettségükben más lehetőség nem lévén, úgy határoznak, hogy Chippendale fiúkká lesznek. De még milyenekké!


 
Bobby8989   2015. 04. 20.

Aki egy remek 1,5 órás kikapcsolódásra vágyik, annak mindenképpen ajánlom ezt a vígjátékot. Jó színészi játékok, hülye jelenetek és vicces végkifejlet jellemzi a filmet :)

 
qwertz   2016. 06. 27.

Kiváló film remek színészi alakításokkal, szerethető karakterekkel. Igazi emberi sorsokat mutat be, még ha egy kicsit kifacsart helyzetben is, de pont ettől lesz nevettető, és ettől tudja magát az ember kikapcsolni. De a film egyúttal el is gondolkodtat és ráébreszt bizonyos dolgokra. Egyszóval remekmű.

 
tyna19955   2016. 02. 15.

A film rendezése nagyszerű, olyan kellemes hangulatot teremt az egész, hogy az embernek egyáltalán nem jelent gondot feloldódnia a történetben és együtt éreznie a karakterekkel. Aki egy kis tartalmas kikapcsolódásra vágyik, de azért nem akarja túlságosan komolyan sem venni a dolgot, annak ez a film pont megfelelő.

A film összbevétele 257 938 649 dollár volt (imdb.com).

 

A film elképesztő 258 milliós bevételt termelt és ehhez képest mindössze 3,5 millió volt a készítés költsége.

(phanzetomox)
 

1997-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

1998-ban Károly herceg előadta a film egyik jelenetét a nemzeti televízióban.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.