2023.09.08 10:23 Juki-onna Olvasottság: 198x
1

Egy szerethető vígjáték, hat munkanélküli férfiról, akik a legnehezebb időkben próbálják megtalálni a boldogságot az életben. Péntek estére remek kikapcsolódást nyújt a film.

Sheffield egykor virágzó brit acélgyára mára bezárta kapuit, a munkásait szélnek eresztve. Két barát, Gary "Gaz" Schofield (Robert Carlyle) akinek gyerektartást kell fizetnie, de nincs egy centje sem és barátja Dave Osbourne (Mark Addy) akit felesége tart el, kisebb lopásokból tartják fent magukat. Kapóra jön egy a városban fellépő chippendales csapat, akik telt házas bulikat tartanak, csak nőknek.

Gaz fejében megszületik az őrült ötlet. Ők is megtanulhatnak táncolni és vetkőzni és lehetnek akár jobbak, is mint a hivatásos chippendales csapat. Beindul a project. Hozzájuk csapódik két volt kolléga, Gerald Arthur Cooper (Tom Wilkinson) aki hat hónapja nem árulta el a feleségének, hogy kirúgták, Lomper (Steve Huison) aki öngyilkos hajlamú és az anyjával él és két szintén munkanélküli férfi Guy (Hugo Speer) aki nem tud táncolni és Horse ( Paul Barber) aki már nem mai gyerek és rossz a csípője is.

Egy szerethető vígjáték, hat munkanélküli férfiról, akik a legnehezebb időkben próbálják megtalálni a boldogságot az életben. Péntek estére remek kikapcsolódást nyújt a film.

Ez a kis elkeseredett csapat, akiket a sors és egy őrült ötlet hozott össze, megpróbál találékony lenni a munkanélküli világban. A legőszintébb barátság alakul ki közöttük, megosztanak mindet a magánéletükről és ez a sok rossz, összekovácsolja őket. A tánctanulás nehezen megy a fiúknak, de minden perce vicces, annak ellenére, hogy néha megfeledkeznek a gondjaikról, és lehet érezni a kilátástalanságot. (Van a filmben egy jelenet, amit a nők imádni fognak, én is libabőrös leszek, ahányszor csak megnézem.) Simon Beaufoy forgatókönyve szívhez szóló film a kétségbeesés idején a barátok megtalálásáról. Rátalálni egy közösség szeretetére, amely addig csak ellenségesnek tűnt számukra.

Peter Cattaneo nagyszerű filmet hozott létre és a zenei válogatás (Anne Dudley) szenzációs. Bár 1980-as évekbeli zeneszámok, de minden zeneszám passzol minden jelenethez és élet érzéshez. A legjobb alakítást Gerard (Tom Wilkinson) és meglepő de a legrosszabbat Gaz (Robert Carlyle) nyújtja. Ez az én véleményem.

79 Alul semmi  (1997)

dráma | vígjáték

Mikor a gyári munkások nem tudnak tovább megélni az iparból, úgy döntenek, új vállalkozásba kezdenek. Gaz vezetésével belefognak, hogy Chippendale fiúként keressék meg a... több»

1