Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

Anne, E-vel a végén! (2017-2019)

Anne
Filmadatlap
 
52
Szereplők
5
Vélemények
75
Képek
4
Videók

Galéria (75)

Videók (4)

 
Eszter21   2021. 01. 21.

legújabb vélemény

4
Attól mert más, még nagyon jó

Nagyon szeretem én is a Montgomery műveket. A Váratlan utazáson és Anne sorozaton nőttem fel, kismilliószor láttam őket. Ez a feldolgozás is nagyon-nagyon tetszett. Egyáltalán nem zavaró, hogy sok-sok minden máshogy van benne, mint a könyvben, sőt még jobban is esett így nézni. Nagyon jó, hogy végre gyerekek játszanak benne, illetve kamaszok az élet nagy kérdéseivel. Az alapvető cselekmények ugyanazok, tetszett, ahogy a barátságok kialakulnak, ahogy egy-egy szereplő karaktere fejlődik, ahogy Gilbert és Anne kapcsolata alakul. Sokkal hihetőbb, nagyon szerethető. Szeretem az eredeti műveket, de ezt is, nagyon. Attól, mert más, a lényege ugyanaz. Remélem, a petíciónak lesz eredménye, és folytatják.

 
myatom   2021. 01. 01.

a nap véleménye

2
Hogyan NE dolgozzuk fel Anne-t és történeteit!

Elöljáróban: mind a 12 db magyarul megjelent Lucy Maud Montgomery Anne-könyvet olvastam (jelzem, nem csak azok az Anne-könyvek, amiknek címében benne van "Anne", mint egyes wikipédia-oldalakon látható): Anne otthonra talál, Anne az élet iskolájában, ... teljes kritika»

 
Mhyra   2018. 03. 02.

2

Érdekes módon nagyon játszik az ember érzelmeivel ez a sorozat. Hol vele sír az ember, hol pedig vele nevet. De a legfontosabb dolog, hogy nem fél kimutatni az érzelmeit. Amit lássunk be, a mai világban egyre inkább nem lehet, mert a társadalom elvár... több»

 
violet_hope11   2020. 07. 31.

1
Nem az a fontos, hogy a világ mit tartogat a számodra, hanem az, hogy te mit teszel hozzá

Az egyik legjobb Netflixes sorozat. Kár, hogy kevesen ismerik. Huszonévesként nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással lesz rám a története. Annak ellenére, hogy gyerekek a főszereplők – akik az utolsó évad végén is mindössze 16 évesek –, számos komolyabb témával is foglalkozik a sorozat. Nagyon jó volt egy olyan 19. század végi világba belecsöppenni, ahol pl. még az iskolába járás és a továbbtanulás lehetősége valami olyasmit jelentett, amely minden fáradozást és küzdelmet megért. Egy olyan világba, amelyben az emberek kézzel írt leveleket írtak egymásnak, és akár hetekig is izgatottan vártak a válaszra. Egy olyan világba, ahol mindenben meg lehet találni a jót és a szépet, ha képesek vagyunk nyitott szemmel és szívvel járni. Elsősorban azoknak ajánlom ezt a sorozatot, akik kedvelik a könnyed, kosztümös, esetleg megható történeteket. Sajnálom, hogy a 3. évad volt az utolsó, nagyon szívesen nézném még tovább Avonlea és lakói mindennapjait. #renewannewithane

 
BaloghBogi42   2019. 12. 07.

a nap véleménye

2
Amit a világban akarsz látni, mindvégig te voltál

„Szerinted létezik…?”– kérdezik tőlem minden nap. Eddig nem értettem, mire gondolnak, amíg ez a sorozat választ nem adott. Létezik mindenen átívelő szerelem? Hogy egy puszta érintéstől soha többé ne tudj másra gondolni? Hogy őt lásd a parázsló tűzben... teljes kritika»

 
Igen sajnálatos, hogy a CBC és a Netflix együttműködésének tavaly év végi megszűnése az eredetileg öt évadosra tervezett sorozat – alkotókat is váratlanul érő – befejezéséhez vezetett, melynek következtében az Anne több történetszála is lezáratlan maradt. több»