Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
34
Képek
5
Videók
Anthropoid
 
Deku   2017. 12. 10.

Tutira a legjobb lett, nem pont ezt gondoltam volna az elején de épp ettől lett számomra különleges. Hihetetlen módon lett bitang tökéletes és erős a film. Egyenesen kuriózum.

 
HercegPeter   2018. 01. 28.

Szeretem a történelmi filmeket és ez kifejezettem tetszett. Ami a legfontosabb, hogy történelmileg is hiteles, már amennyit tudok erről az eseményről. Az eleje kicsit unalmasabb, de a karakterek megismerésének szempontjából fontos. Valószínűleg mindenkinek a film utolsó harmada tetszik a legjobban. Egyértelműen ez a legizgalmasabb a filmben. A befejezés igencsak drámaira sikerült. Toby Jones-nak jól állnak a történelmi filmek. Egyébként, egyik szereplőre sem lehet igazán panaszunk. Tetszett, hogy a szereplők ha nem is totálisan, de azért eléggé hasonlítottak az általuk megformált emberekre. Már csak azt nem értem, hogy ha Jamie Dornan játszhat ilyen filmekben is mint ez vagy mint a Louis Drax kilencedik élete akkor mit szenved még mindig az árnyalatokkal?


 
Berto49   2017. 06. 01.

A cím magyar jelentése: emberszabású majom, emberhez hasonló lény. Gondolom Heydichre érti, mert: az igaz történeten alapuló filmdráma főhőse két csehszlovákiai katona (Josef Gabčik  Cillian Murphy, és Jan Kubiš), akiket Reinhard Heydrich, az SS főparancsnokának meggyilkolásával bíztak meg. Valamiért kedvelem az ilyen típusú világháborús filmeket, ez is érdekes volt. Bennem azonban felmerült, hogy érdemes volt-e a merénylet, hiszen egy egész bányászfalu (Lidice) megsemmisítése követte, a német megtorlás során összességében 1500 áldozat volt. A História c. netes folyóirat szerint: „Az emigrációban lévő cseh politikai vezetők szempontjából a birodalmi helytartó megölése rendkívül sikeres tett volt; többek közt Nyugaton véglegesen elismerték őket a harcoló cseh és szlovák nép legitim képviselőiként.” Elég érdekes megállapítás. Bős, szlovák nevén Gabčikovo állít emléket a merénylőnek, aki, hogy ne tudják elfogni öngyilkosságot követett el. A végső jelenetsor, a templom megtámadása és a hősies védekezés (7 ejtőernyős 6 órán keresztül ellenállt) emlékezetes marad.

 
Kaslerka   2016. 12. 28.

Jó film, tetszett, de szerintem sok volt neki a 2 óra. Az elején kicsit lassan indul a történet, de a közepétől felpörögnek az események. Egyszer mindenképp megéri megnézni.

 
rttrenato   2018. 08. 11.

A film címét máshogy ismerem és filmezz.eu-n is így találtam rá: Himler agyát Heidrichnek hívják(HhHH) ,és a filmben is így van az elején.Nagyon nagy alkotás.

Jamie Dornan
Cillian Murphy
Aňa Geislerová
Cillian Murphy
Jamie Dornan
Jamie Dornan
Jamie Dornan
Jamie Dornan
Toby Jones
Cillian Murphy
Cillian Murphy
Jamie Dornan
Cillian Murphy
Cillian Murphy
Marcin Dorociński
Jamie Dornan
Toby Jones
Jamie Dornan
Cillian Murphy
Jamie Dornan
Cillian Murphy
Jamie Dornan
Charlotte Le Bon
Cillian Murphy
Jamie Dornan
Charlotte Le Bon
Jamie Dornan
Cillian Murphy
Cillian Murphy
Alena Mihulová
Bill Milner
Jamie Dornan
Cillian Murphy
Jamie Dornan
Detlef Bothe
 
Úgy tűnik, a második világháború lezárulta után 70 évvel már nem lehet róla újat mondani, csak túlesni a szokásos tisztelgésen és emlékezésen, és az ezzel foglalkozó alkotók meg sem próbálkoznak többel. De a jövőre érkező (és egyébként Budapesten forgatott) újrázás még bebizonyíthatja ennek ellenkezőjét.
6,5/10 több»
 
"Amikor először találkoztam a címmel és, hogy Cillian Murphy az egyik főszereplő, arra gondoltam, hogy végre becsúsztatott a jó ember egy fura horrorfilmet a filmográfiájába. Aztán jött az infó, hogy játszik még benne a "Hülyeség ötven árnyalat" férfi főszereplője, akinek korbács van a farka helyén és, hogy az Anthropoid nem valami robotos-rovaros marhaság lesz, mint a cím sejtette számomra, hanem egy történelmi dráma." több»
 

Habár az előzetesen olvasható, hogy ez egy "el nem mondott történet", a film alaptörténetét 6 másik film és több könyv is feldolgozza részletesen.

(puffancshercegnő)
 

A film alapjául szolgáló, egyébként azonos nevű műveletben a képen (https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13442249_1370601886286969_2482284017168963333_n.jpg?oh=27675069c87f9ed9341c6eaddeedaa06&oe=57DEEDE4) látható férfiak vettek részt. Jan Kubís és Jozef Gabcik ügynököket választották ki a merénylet végrehajtására, amit 1942. május 27-én történt meg. Gabcik ügynök egy Sten géppisztollyal próbált lőni, de az nem működött, ezután Kubís ügynök egy kézigránátot dobott a kocsira. Reinhard Heydrich birodalmi protektor, az RSHA (Birodalmi Biztonsági Főhivatal) akkori feje 1942. június 4.-én halt bele sérüléseibe a Bulovka kórházban. Hat nappal a halála után, bosszúból, Einsatzgruppen katonák törtek be a Lidice nevű bányászfaluba. A nőket és a férfiakat agyonlőtték, a gyerekeket pedig germanizálták (német családoknak adták örökbe a "németnek" kinézőket) vagy pedig elgázosították. Magát a falut pedig a földdel tették egyenlővé.

(thepathfinder)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.