Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70
Filmadatlap
 
10
Szereplők
3
Vélemények
Képek
Videók
Trezor
 
Berto49   2018. 11. 05.

Nagyon erőltetett ötlet, hogy a 20 évre elítélt Beck a marxizmus-leninizmus klasszikusainak tanulmányozásával tölti börtönéveit. Az meg különösen bornírt elképzelés, hogy egy párbeszéd során közli: „Én sírtam Sztálin halálakor”. Láttam ugyan filmfelvételeket a zokogva gyászoló tömegről, de ugyanezt elhitetni egy igazságtalanul elítélt rabról merő írói túlkapás.

 
Berto49   2018. 11. 05.

Menetrend szerint megérkezett a túlságosan is favorizált Köbli Norbert forgatókönyve alapján készített legújabb TV-film, amely a szokásosnál valamivel jobb, de akármennyire erőlködik is a közepesnél jobbat nálam nem tudott elérni. Állítólag megtörtént események adták az alapot, lehet, hogy ez valóságos állítás. Közhely, hogy az Élet produkálja a leghihetetlenebb körülményeket, de ettől még nem lett felejthetetlen a képernyőre szánt változat. Fordítsunk egy kis figyelmet a Beck Jánosnak nevezett egyik főhősre, akit a már vízcsapból is folyó Anger Zsolt alakított. Lakatos, immár a „szakma középkorú mestere”, igazságtalanul 20 évre ítélték el egy olyan gyilkosságért, amelyet nem ő, hanem az ÁVÓ-s Honti Kálmán követett el. Végre Scherer Péter irritáló hangjának megfelelően negatív karaktert játszott el. A BM trezorjának a kódja és kulcsai az ’56-os események zűrzavarában elvesztek, a ruszkik hiába lövik a megszokott módon agyba-főbe, a hatalmas páncélajtónak meg sem kottyan. A problémát csak a Szegeden bebörtönzött Beck képes megoldani, aki seperc alatt meg is birkózik a feladattal. Nekem feltétel nélkül a kísérőzene és a „szmokingos”-t játszó Tasnádi Bence alakítása tetszett.


 
Hakker   2018. 11. 06.

Szeretem a jó magyar filmeket és ez jó volt, tehát szeretem. Reméltem, hogy a Vizsga című film elindít egy folyamatot és ebben a témakörben még készülnek hasonlóan jó filmeket, és ez az volt.

 

Egy bántóan anakronisztikus mozzanat a filmből: az „aranykezű” lakatos megjavított egy tranzisztoros rádiót 1956-ban. Tekintve, hogy egy évvel korábban Japánban dobták ki a piacra, eleve kis valószínűséggel rendelkezhetett ilyen készülékkel egy börtönőr.

(Berto49 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.