Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
10
Szereplők
5
Vélemények
Képek
Videók
Trezor
 
HercegPeter   2019. 03. 17.

Szokatlanul rövid, mégis meglehetősen tartalmas film. A színészcsapat számomra tetszetős volt. Kissé meglepetés, hogy Scherer Péter most nem egy tőle megszokott, vidámabb szerepben bukkan fel. Bár ahogyan a feletteseivel jópofizik, az egy kicsit komikus. A történet fordulatos és érdekes. Abban egyet kell értenem Bertoval, hogy a főszereplő már-már túl kommunista, ennek ellenére milyen könnyen „megtér”, mikor egy idegen elmeséli a dolgokat. Ráadásul elég klisés, hogy az ártatlanul börtönbe zárt fickó az egyetlen megoldás. Nekem ezektől függetlenül tetszett, a történet jó volt, a csavarok (bár kicsit kiszámíthatók) hatásosak voltak.

 
Berto49   2018. 11. 05.

Nagyon erőltetett ötlet, hogy a 20 évre elítélt Beck a marxizmus-leninizmus klasszikusainak tanulmányozásával tölti börtönéveit. Az meg különösen bornírt elképzelés, hogy egy párbeszéd során közli: „Én sírtam Sztálin halálakor”. Láttam ugyan filmfelvételeket a zokogva gyászoló tömegről, de ugyanezt elhitetni egy igazságtalanul elítélt rabról merő írói túlkapás.


 
Berto49   2018. 11. 05.

Menetrend szerint megérkezett a túlságosan is favorizált Köbli Norbert forgatókönyve alapján készített legújabb TV-film, amely a szokásosnál valamivel jobb, de akármennyire erőlködik is a közepesnél jobbat nálam nem tudott elérni. Állítólag megtörtént események adták az alapot, lehet, hogy ez valóságos állítás. Közhely, hogy az Élet produkálja a leghihetetlenebb körülményeket, de ettől még nem lett felejthetetlen a képernyőre szánt változat. Fordítsunk egy kis figyelmet a Beck Jánosnak nevezett egyik főhősre, akit a már vízcsapból is folyó Anger Zsolt alakított. Lakatos, immár a „szakma középkorú mestere”, igazságtalanul 20 évre ítélték el egy olyan gyilkosságért, amelyet nem ő, hanem az ÁVÓ-s Honti Kálmán követett el. Végre Scherer Péter irritáló hangjának megfelelően negatív karaktert játszott el. A BM trezorjának a kódja és kulcsai az ’56-os események zűrzavarában elvesztek, a ruszkik hiába lövik a megszokott módon agyba-főbe, a hatalmas páncélajtónak meg sem kottyan. A problémát csak a Szegeden bebörtönzött Beck képes megoldani, aki seperc alatt meg is birkózik a feladattal. Nekem feltétel nélkül a kísérőzene és a „szmokingos”-t játszó Tasnádi Bence alakítása tetszett.

 
Hakker   2018. 11. 06.

Szeretem a jó magyar filmeket és ez jó volt, tehát szeretem. Reméltem, hogy a Vizsga című film elindít egy folyamatot és ebben a témakörben még készülnek hasonlóan jó filmeket, és ez az volt.

 
szanko   2018. 11. 15.

Alapvetően nem rossz film. Maga a történet sem rossz. Leköti a nézőt, nem egy akciófilm, de vannak benne fordulatok, nem volt unalmas. A történelmi kor adott, az eszméhez való ragaszkodás, az amit és ahogyan bemutat a rendszerből szerintem teljesen jó. A szereplők jól hozzák a karaktereket.

 
Akinek még mindig az a véleménye, hogy a magyar filmek rosszak, magabiztosan csak annyit mondanék, hogy nézzem meg egy olyat, amit Köbli Norbert neve fémjelez. több»
 

Egy bántóan anakronisztikus mozzanat a filmből: az „aranykezű” lakatos megjavított egy tranzisztoros rádiót 1956-ban. Tekintve, hogy egy évvel korábban Japánban dobták ki a piacra, eleve kis valószínűséggel rendelkezhetett ilyen készülékkel egy börtönőr. (Syracuse levele alapján kiegészítve: 1956-ban már kapható volt a filmen látható rádió.)

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.