64% 68 szavazat
Blimp ezredes élete és halála

Blimp ezredes élete és halála

The Life and Death of Colonel Blimp
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
19
Szereplők (19)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Clive Candy, az angol hadsereg tisztje a múlt század elején párbajozik Theóval, az ellenséges német hadsereg egyik tisztjével. Mindkét férfi komolyan megsebesül, de lábadozásuk a közös kórházban egyben "egy gyönyörű barátság kezdete". Clive a méltóság és a becsület letéteményese: barátságát Theo iránt még az sem tépázza meg, hogy a német férfi feleségül veszi azt a nőt, akit Clive szemelt ki magának. Ugyanezen érzésektől vezérelve segít neki az első világháború után is. Az idők viszont gyorsan változnak, és a második világháborúban a régi értékekhez már csak a bolondok ragaszkodnak? A világhírű rendezőpáros első Technicolor filmjét Churchill be akarta tiltatni, hiszen nem eléggé elítélő módon mutatta be a nácikat 1943-ban.

Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1943.06.10.
 
2016.01.26 juhasz-david93

legújabb vélemény

Varázslatos, hangulatos alkotás két férfi szokatlan barátságáról, amely évtizedeken keresztül tart. Nagy párost alkotott Pressburger és Michael Powell :)

1
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.Szerző: rbernadett

#1
 

Winston Churchill gyűlölte ezt a filmet és be akarta tiltani. Szerző: rbernadett

#2