Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2019. 05. 03.

legújabb vélemény

A lázadók ökle

Azt hiszem ez nagyobb film lett volna ha neves színészek játszák egyrészt másrészt pedig M. Scorsese rendezése mellett ez a film is csak a jó szinvonalig jutott. A film önnmagában egy olyan történet ami valósághü és és a kort jól tükrözi. Picit vadnyugat picit krimi és van benne fájdalom és szerelem is. Az összetevök tehát megvannak. A megjelenítés helyszin sem rossz és a látványra sem lehet panasz csupán én a szinészi alakításokkal nem voltam megelégedve. Olyan egysikúvá tették a filmet és ez ugyan közepes szinvonal de a rendezés az ami zseniális és ettöl tartom egy jó filmnek. A film kicsit szürreálisan mutatja be a föhösnö történetét. Igazából ez a kor épp a változás évei voltak Amarikában és ez a sokkszínüségén is látszik a filmen. Csak egy plédát említek a vadnyugati pisztolyos környezetböl a végére eljutunk egy városias hangulatos bárhoz ahol négerek mulatnak. Ide téved be a föhös egy szájharmónika zene hallatán. A végkifejlet pedig brutálisra sikerült amikor már a film lezuhan ez aztán felemeli a filmet. Összeségéebn a képi vágások és rendezeés kameraállások remekek a hang és zenei aláfestás kicsit gyengébb ugyan de ettöl eltekintve egy jó filmet kapunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek remek érdemes megtekinteni. Üdv Yosi

 
Holló   2015. 01. 26.

Scorsese zsenialitását dícsári ez a darab, ami talán az egyik legkevésbé ismert a művei közül. Engem lenyűgözött a naturalisztikusságával, mint minden más filmje esetében.

 

A Reader Railroad vonattársaság 1889-ben alakult, és a mai napig tevékenyen üzemel. Ők biztosították a film számára a vasúti jeleneteket és a gőzmozdonyokat, melyek a mai napig napi forgalomban vannak.

(Yosihiro )
 

Teljes egészében az USA-ban forgatták le.

(Bogi87)
 

Martin Scorsese egy pillanat erejéig feltűnik a filmben, mint Bertha egyik kliense a bordélyházban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.