90% 50 szavazat
Brian Banks

Brian Banks

Brian Banks
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
27
Szereplők (27)
10
Képek (10)
4
Videók (4)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy tehetséges futballjátékos álmai romba dőlnek, amikor tévesen elítélik és börtönbe zárják egy bűncselekményért, melyet nem ő követett el. Vajon képes lesz tisztázni nevét egy igazságtalan jogrendszerrel… Több


Rendező: Tom Shadyac
Író: Doug Atchison
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2018.09.22. | Netflix (2024.02.01.)

Hol nézheted

 
2024.02.07 Kapszaicin

legújabb vélemény

Hibák sorozata

Bárki lehetett volna Brian Banks helyében, ugyanúgy a rendszer áldozatává vált volna. Jól mutatja be a film, hogy mennyire fontos, hogy a jogrendszer az individuumot képviselje. Az autopoietikus rendszerek sajátja, hogy a hibák és konfliktusok esetében nem a megszűnésükre, hanem az ismétlődésükre lehet számítani. Ezért is fontos levonni a konzekvenciát, és ebben az esetben átvonatkoztatni, hogy ha egy ember egy rendszer áldozatává válik, akkor az bárkivel megeshet, legyen nő vagy férfi az illető. Brian filmbeli anyukájának szereplése, az ő érzéseinek megélése szívszaggató. Egyébként ő a legaranyosabb szereplő is egyben. A film erősen kezd, de időközben leül, aztán újra beindul. Az öt csillag a történet bátor elbeszélésének szól.

0
 
2020.10.14 Di Canio

Igaz történet arról milyen következményei vannak a hamis vádnak, hogy talpra tud-e állni belőle valaki, és megvalósíthatja-e az álmait. Nem semmi honnan jön vissza a srác, mennyi akadályt kell leküzdenie a jog labirintusában, ez egy kiváló film.

1