Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Ed, Edd és Eddy (1999)

Ed, Edd n Eddy
Filmadatlap
 
7
Szereplők
6
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 29.

legújabb vélemény

0
Egy szürreális humorral megáldott, gyerekeknek szóló sorozat, melyre öröm visszagondolni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a másik szürreális rajzfilm volt gyerekkorom egyik kedvence a Bátor, a gyáva kutya és a Görcs ikrek mellett. Eléggé elvont rajzfilmsorozat volt ez is, lássuk be, de pont ez volt az egésznek a motorja. A története igencsak semmitmondó volt, leszámítva a három D-s főszereplő mindennapját a Zsák utcában: pénzt szerezni a többi gyerektől cukigumira. Ugyebár nem is a sztori miatt imádtuk Danny Antonucci animátor szüleményét, hanem azért a megrajzolt elmeroggyant világért, amit a vászonra vitt. Elképesztő karakterek születtek meg a rajzfilmben, nagyon bugyuta és egyszerű nevekkel, mint például: Köbjani, akinek egy deszka volt a legjobb barátja, vagy éppen a Dinnye testvérek (Görög, Méz és Sárga), akik a lakókocsi parkban éltek. Nagyon érdekes volt, miszerint maga a sztori nyáron zajlott, nyári szünet alatt, és soha egy felnőttet sem mutattak. Ez az egész, különleges környezet tette remekké és érdekessé a sorozatot. Kedvenc karakterem a legmagasabb, bugyuta Ed volt, aki nem ismerte a fizika törvényeit, és ezt számos alkalommal sikerült bemutatnia minden részben. Sok örömteli percet szerzett szerintem jó sok gyereknek a maga idejében, és örömmel néztem meg utoljára még 2010-ben a nagy filmjüket is, amivel lezárult egy korszak.

 
Orosz István   2017. 07. 23.

0

Ritkán látni ennyire beteg rajzfilmet, de ez benne a jó nem kell benne keresni a logikát minden kiszámíthatatlan nincsenek benn túl dramatizált érzelemek.

 
Norbert93   2019. 05. 29.

0

A szürreális humorral rendelkező mesék egyik legelvetemültebbje. Debil módon vicces, és gyakorlatilag semmi értelme az egésznek, mert története egyáltalán nincs, de ennek az alkotásnak épp ez adja meg a bukéját, hogy a nevettetésen kivül más célt nem igazán szolgál.

 
Norbi   2018. 07. 23.

0

Nem egy mai darab. Szóval nincs tele mindenféle felesleges mára már természetes klisével. Nagyon bizarr, fura humora van a mesének, néha úgy érzem hogy ez a stílus már sok . De nagyon szórakoztató , ehhez kétség sem férhet.

 
LionelMessi10   2018. 07. 07.

0

Eléggé elvont, bugyuta szereplőkkel, de ez teszi az egészet remekké. Sok örömteli percet szerez magának, aki neki áll nézni.

 
SzFa   2018. 02. 19.

0

Ritkán látni ennyire beteg rajzfilmet, de ez benne a csodálatos. A rajz nem valami szép, a történet sem valami eszes, de még is igazán szórakoztató mese.

 

Eddy 2. neve Szaniszló.

(Bob)
 

Edd jött legkésőbb a Zsákutcába.

(Bob)
 

Ed 14 éves, Edd (Dupla D) 13 éves, és Eddy 12 éves.

(Bob)
 

Antonucci utalt rá, hogy lesz még egy rész, amely választ ad minden kérdésre. (például, hogy mi van Edd sapkája alatt)

(Archívum)
 

Egy teória szerint a zsákutca a gyerekek Purgatóriuma.

(Archívum)