91% 89 szavazat
Egy ember az örökkévalóságnak

Egy ember az örökkévalóságnak

A Man for All Seasons
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
29
Képek (29)
Videók
8
Érdekességek (8)
16
Díjak (16)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Az Utópia című munkájáról ismert Morus kora a XVI. század közepének Angliája elevenedik meg ebben az Oscar-esővel díjazott filmben, amelynek középpontjában Morus Tamás és VIII. Henrik konfliktusa áll: Morus ellenzi a király válását, s ezért az életével fizet.

Rendező: Fred Zinnemann
Forgatókönyvíró: Robert Bolt
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 1968.09.26.
 
2022.07.27 binga

legújabb vélemény

A jellemek és a dialógusok nagy filmje, és nem biztos, hogy ebben a sorrendben. Itt időnként a párbeszédek olyan filozófiai mélységekbe szántanak, hogy az még a film után is elgondolkodtatja az embert. Szeretem, ha van mondanivaló; itt pedig van. És a szinkron! Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Minden perce arany.

0
 
2016.08.06 citizenfour99

A filmnek köszönhetően megismerhettem Thomas Moore életét, történetét. Egy remek történet az emberi kitartásról, illetve hitének a megőrzéséről. VIII. Henrik-et pedig ebben a filmben formálják meg a legjobban véleményem szerint. Nagyszerűt alkotott Fred Zinnemann és aktuális csapata. Érdemes megnézni mindenféleképpen.

1
 
2015.05.01 dps

Mitől lesz ember az ember?

A meggyőződés hajthatatlansága, a bölcsesség és ész ragyogása: Fred Zinnemann kifogástalan filmje azt kutatja, hogy mi az, ami meghatározza az embert, vagy, hogy a lényegileg meghatározatlan emberből mi hiányzik, amit nem lehet csak úgy megvásárolni,... Teljes kritika

1
 
2019.05.25 dailyfilmsan

Engem nem ragadott meg a film. Egy polgárpukkasztó, mérvadó és történelmet átíró esemény hátterének egyik kisebb emberéről szól. Azt elismerem hogy erkölcs szempontjából a főhős ott van a szeren, de semmi mást nem tudott nyújtani a film. Csak egy kon... Több

0

A film összbevétele 28 350 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Kevin Smith egyik kedvenc filmje.Szerző: dailyfilmsan

#2
 

A forgatás 12 hétig tartott.Szerző: dailyfilmsan

#3
 

A Vatikán a "nagyszerű filmek" listájának vallási kategóriájába sorolta a filmet.Szerző: dailyfilmsan

#4
 

Ez volt az egyetlen alkalom, amikor Robert Shaw és Orson Welles együtt dolgozott.Szerző: dailyfilmsan

#5