Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
17
Szereplők
3
Vélemények
29
Képek
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

legújabb vélemény

Engem nem ragadott meg a film. Egy polgárpukkasztó, mérvadó és történelmet átíró esemény hátterének egyik kisebb emberéről szól. Azt elismerem hogy erkölcs szempontjából a főhős ott van a szeren, de semmi mást nem tudott nyújtani a film. Csak egy konokul erkölcsös ember történetét, egy amúgy izgalmas és mozgalmas kórban, amikkor mindenki ármánykodott mindenki körül és ellen meg szemben. Szóval nem nyert meg magának lehet kell egy nyugodtabb és befogadóbb lelki állapot a filmhez, de szerintem csak szimplán középszerű a történet. Történészek figyelmébe ajánlanám nekik biztos tetszeni fog, bár azt nem tudom hitelesség szintjén mennyire 5 csillagos.

 
citizenfour99   2016. 08. 06.

A filmnek köszönhetően megismerhettem Thomas Moore életét, történetét. Egy remek történet az emberi kitartásról, illetve hitének a megőrzéséről. VIII. Henrik-et pedig ebben a filmben formálják meg a legjobban véleményem szerint. Nagyszerűt alkotott Fred Zinnemann és aktuális csapata. Érdemes megnézni mindenféleképpen.


 
dps   2015. 05. 01.

Mitől lesz ember az ember?

A meggyőződés hajthatatlansága, a bölcsesség és ész ragyogása: Fred Zinnemann kifogástalan filmje azt kutatja, hogy mi az, ami meghatározza az embert, vagy, hogy a lényegileg meghatározatlan emberből mi hiányzik, amit nem lehet csak úgy megvásárolni, vagy kikényszeríteni. A sikeres, finom modorú, társaságkedvelő, elképesztően tehetséges és kiművelt Mórus Tamás korának ünnepeltje volt. Aztán karrierjének csúcspontján ez a ragyogóan kiegyensúlyozott ember váratlanul visszavonul a közszereplésektől, lemond háznépéről és javadalmairól, és végsősoron engedi, hogy letartóztassák, börtönbe zárják, majd végül, hogy kivégezzék. Mindezt azért, mert - katolikus hitéhez hűen - nem adta hozzájárulását es... több»

A film összbevétele 28 350 000 dollár volt (imdb.com).

 

Kevin Smith egyik kedvenc filmje.

(dailyfilmsan)
 

A forgatás 12 hétig tartott.

(dailyfilmsan)
 

A Vatikán a "nagyszerű filmek" listájának vallási kategóriájába sorolta a filmet.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.