Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Egy ember az örökkévalóságnak (1966)

A Man for All Seasons
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
29
Képek
Videók

Galéria (29)

 
binga   2022. 07. 27.

legújabb vélemény

0

A jellemek és a dialógusok nagy filmje, és nem biztos, hogy ebben a sorrendben. Itt időnként a párbeszédek olyan filozófiai mélységekbe szántanak, hogy az még a film után is elgondolkodtatja az embert. Szeretem, ha van mondanivaló; itt pedig van. És a szinkron! Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Minden perce arany.

 
citizenfour99   2016. 08. 06.

1

A filmnek köszönhetően megismerhettem Thomas Moore életét, történetét. Egy remek történet az emberi kitartásról, illetve hitének a megőrzéséről. VIII. Henrik-et pedig ebben a filmben formálják meg a legjobban véleményem szerint. Nagyszerűt alkotott Fred Zinnemann és aktuális csapata. Érdemes megnézni mindenféleképpen.

 
dps   2015. 05. 01.

1
Mitől lesz ember az ember?

A meggyőződés hajthatatlansága, a bölcsesség és ész ragyogása: Fred Zinnemann kifogástalan filmje azt kutatja, hogy mi az, ami meghatározza az embert, vagy, hogy a lényegileg meghatározatlan emberből mi hiányzik, amit nem lehet csak úgy megvásárolni,... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

0

Engem nem ragadott meg a film. Egy polgárpukkasztó, mérvadó és történelmet átíró esemény hátterének egyik kisebb emberéről szól. Azt elismerem hogy erkölcs szempontjából a főhős ott van a szeren, de semmi mást nem tudott nyújtani a film. Csak egy kon... több»

A film összbevétele 28 350 000 dollár volt (imdb.com).

 

Kevin Smith egyik kedvenc filmje.

(dailyfilmsan)
 

A forgatás 12 hétig tartott.

(dailyfilmsan)
 

A Vatikán a "nagyszerű filmek" listájának vallási kategóriájába sorolta a filmet.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az egyetlen alkalom, amikor Robert Shaw és Orson Welles együtt dolgozott.

(dailyfilmsan)
 

Orson Welles (Wolsey bíboros) Wolsey hivatalos pecsétjét, valamint autentikus báránybőr pergamenjét használta a filmben.

(dailyfilmsan)