Börtönfilmek kategóriában a legjobbak közé sorolható. Intenzív érzelmekkel és kiváló színészi játékkal tették emlékezetessé a történetet.
Kemény, realisztikus és hatásos börtöndráma egy amerikai turistáról, aki aránytalanul hosszú isztambuli börtönbüntetése után elhatározza, hogy megszökik. Egy 20 perccel azért lehetett volna rövidebb, néhol kissé "leült".
Szerintem a legjobb börtönös film az összes közül és mivel igaz történeten alapszik, így még nagyobb élmény megnézni. Faterral annyira szeretjük, hogy már nem is tudom hányszor láttuk.
Oliver Stone filmje még ilyen időtávlatban is nagyon élvezetes, időtálló és abszolút felveszi a versenyt mai társaival. Izgalmas, látványos és hiteles film.
A film sikerének titka a hitelesség, a nyers valóság bemutatása félrebeszélés nélkül. A börtönök kegyetlen és ösztönös világát mutatja be, durva jelenetekkel.
Alighanem a legjobb film, amit az utóbbi időkben láttam. Imádtam. Egyszerűen fenomenális, amit mindenkinek látnia kellene. A képi világa egy kicsit hanyag és talán túl sötét is, de talán így a tökéletes, hogy még átélhetőbb legyen.