A kommunizmusban a politikától mentes nyugat-európai filmek egy részét beengedték az országba. Különösen népszerűek voltak a francia vígjátékok hazánkban. Ebben a korszakban az észak-amerikai filmek még nem árasztották el Európát, és a francia filmipar a kontinens meghatározó szereplője volt. A végig humoros, kacagtató történetben jól működik az izgága, csetlő-botló felügyelő és a talpraesett újságíró ellentétére épülő komédia. A filmben látható, hogy a kaszkadőr mutatványok egy részét a nem éppen sportos alkatú Funés maga végezte el.
1964. Franciaországban Jean Marais csillaga lassan leáldozóban van, hiszen a képernyőn és mozivásznon feltűntek a fiatalok, Delon és Belmondo. De azért még letett egy varázslatos, újító, mindeközben zseniális alapművet, a Fantomast. Persze ehhez kell... Teljes kritika
Az igazi nagyoktól. Egy humoros film egy zseniális fő gonoszról, aki mindig győz a rend éber őreivel szemben. A legelképesztőbb bűncselekményeket hajtja végre gyakorta a rendőrség orra előtt. A legkegyetlenebb gyilkosságokat viszi véghez, miközben a rendőrség még a közelébe sem jut. Vagy mégis? Nézd meg Fantomas összes részét és megtudod! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!
Lui de funés az egyik kedvenc szinészem, rettentő vicces. Filmjei nem komoly művészi alkotások, éppen ezért bármikor el lehet szórakozni rajtuk. A fantomas 1 az ő filmjei közül is a jobbak között van.
Van itt akció, intrika, humor, sok fordulat, izgalmas macska-egér játék Fantomas és az üldözői között, mi kell még?