Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Gandhi (1982)

Gandhi
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Gandhi

Galéria (12)

Ben Kingsley

Videók (2)

 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

Toronymagasan minden idők egyik legjobb filmje!

 
Berto49   2017. 01. 06.

0

Monstre történelmi biopic eposz Ben Kingsley csodálatos alakításával. Mennyire más karaktert játszik, mint pl. a „Ház a ködben”, de ott is tökéletes. Nagy ember volt Gandhi, sok nem ismert dolgot tudtam meg a filmből (rhodésiai évek, merényletben hal... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 28.

0

Az eleje nagyon tetszett, főleg hogy nem az embet akarták leképezni hanem a helyzetet amibe belecsöppent és amin változtatni akart. Viszont erősen elkezdett az érdeklődésem zuhanni, a film előrehaladtával. több mint 3 órás a film és erre rá is foghat... több»

 
e-batta   2016. 09. 07.

0
Közel hozza Indiát

Nagyon-nagyon régen láttam ezt a filmet, de emlékszem, hogy akkor is nagy hatással volt rám. Mit tudtunk mi Gandhiról? Számunkra India messzi és mesés távoli világ volt. Ez a film viszont közel hozta őt is, meg Indiát is. Nem véletlen, hogy a filmekk... teljes kritika»

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

0

Csodalatos 190 perces filmeposz Gandhi eleterol, akit az elszant es bekes fuggetlensegi harcosnak abrazol, aki volt is. Nagyszeru grandiozus film, amiben fel sem tunik, hogy mennyire hosszu, hisz mindig van esemeny, nem feleslegesen nyujtjak a jatekidot. Kulon remek, hogy a filmben feltunnek Gandhi gyerekei is.

 
Laci000   2015. 06. 03.

0

Már nagyon régen láttam ezt a filmet, de szerintem egy jól sikerült film, bár én amúgy is nagyon szeretem a történelmi-életrajzi filmeket. Szerintem nagyon hitelesen és drámaian mutatja be Gandhi életét. Bár néha lassú és vontatott, ettől még többször megnézhető. Hétvégén újra is nézem! :)

 
Manyi   2015. 10. 25.

0

SzÁmomra mindig figyelmet felkeltőek a nagy emberekről szóló életrajzi filmek. éS EZ SEM OKOZOTT CSALÓDÁST. Profi színészi alakítás és érdekes, végig figyelmet fenntartó film.

A film összbevétele 127 767 889 dollár volt (imdb.com).

 

Nagy pozitívumként felfogható, hogy 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű neves listára ez a film is felkerül.

(Norbi)
 

A brit Richard Attenborough rendezett egy filmet egy indiai politikai vezetőről. Ő később szerepet vállalt az Elizabeth-ben (1998), a film egy brit politikai vezetőről szól, és a rendező indiai, Shekhar Kapur.

(e-batta)
 

Winston Churchillt és Charles Chaplint is megemlítik a filmben. Mindkét hírességnek megrendezte az életrajzi filmjét Richard Attenborough; A fiatal Churchill (1972) és a Chaplin (1992) címmel.

(e-batta)
 

A forgatás előtt Richard Attenborough visszautasította Geraldine James kérését, hogy hangfelvételen hallgassa meg Madeleine Slade/Mirabehn hangját, ezzel jobban elsajátítva a karakterét. Ehelyett azt javasolta, csak játsszon úgy, mint egy normális angol nő. Később Geraldine rájött az elutasítás okára, miután hallotta Slade egy beszédét; indiai akcentussal beszélt, mivel az Indiában eltöltött 34 év, és hogy szinte folyamatosan hindi nyelven beszélt, nyomott hagyott.

(e-batta)
 

Roshan Seth még további két alkalommal alakította Nehrut. Egy tévésorozatban és egy tévéfilmben.

(e-batta)