Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Gandhi
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

Toronymagasan minden idők egyik legjobb filmje!

 
e-batta   2016. 09. 07.

Közel hozza Indiát

Nagyon-nagyon régen láttam ezt a filmet, de emlékszem, hogy akkor is nagy hatással volt rám. Mit tudtunk mi Gandhiról? Számunkra India messzi és mesés távoli világ volt. Ez a film viszont közel hozta őt is, meg Indiát is. Nem véletlen, hogy a filmekkel akár véleményt is lehet formálni. Gandhi is ilyen volt. Véleményformáló, közösség-összekovácsoló erő. Ben Kingsley brit színészként jobbára tv-sorozatokban szerepelt, nagy szerencséje a világnak, hogy kortársa volt Richard Attenborough-nak, aki rá merte bízni grandiózus filmje címszerepét. Kevesen tudják róla, hogy eredeti neve Krishna Pandit Bhanji, apja gujarati bevándorló volt, míg anyja angol. Ő maga Angliában született, de ha nem rendelke... több»


 
dailyfilmsan   2019. 05. 28.

Az eleje nagyon tetszett, főleg hogy nem az embet akarták leképezni hanem a helyzetet amibe belecsöppent és amin változtatni akart. Viszont erősen elkezdett az érdeklődésem zuhanni, a film előrehaladtával. több mint 3 órás a film és erre rá is foghatnám az egész rágalmat, de sajnos nem a hossza az ami unalmassá teszi. Ami miatt romlik a film az az, hogy a felétől erősen emberközpontúvá válik és nem sokmindent kapunk a helyzetről csak azt ami szerepe Ghandinak volt benne. Tulajdonképpen egyik böjt követi a másikat. Ettől nekem slampos lett az egész és erősen elvesztette a szimpátiám is. Persze szép és sok értékelendő része van de mégsem az igazi azért. Amiért nagyon kiváló az Ben Kingsley alakítása. Hihetetlen átváltozáson megy keresztül. Erőteljes férfiból válik rozoga vénemberré, egyszerűen lenyűgöző.

 
Berto49   2017. 01. 06.

Monstre történelmi biopic eposz Ben Kingsley csodálatos alakításával. Mennyire más karaktert játszik, mint pl. a „Ház a ködben”, de ott is tökéletes. Nagy ember volt Gandhi, sok nem ismert dolgot tudtam meg a filmből (rhodésiai évek, merényletben halt meg, stb.) Egyetlen számomra zavaró tényező: a rengeteg tömegjelenet, a sok üvöltözéssel, de ezek mind szükségesek voltak, csak engem zavart.

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

Csodalatos 190 perces filmeposz Gandhi eleterol, akit az elszant es bekes fuggetlensegi harcosnak abrazol, aki volt is. Nagyszeru grandiozus film, amiben fel sem tunik, hogy mennyire hosszu, hisz mindig van esemeny, nem feleslegesen nyujtjak a jatekidot. Kulon remek, hogy a filmben feltunnek Gandhi gyerekei is.

Ben Kingsley

A film összbevétele 127 767 889 dollár volt (imdb.com).

 

Nagy pozitívumként felfogható, hogy 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű neves listára ez a film is felkerül.

(Norbi)
 

A brit Richard Attenborough rendezett egy filmet egy indiai politikai vezetőről. Ő később szerepet vállalt az Elizabeth-ben (1998), a film egy brit politikai vezetőről szól, és a rendező indiai, Shekhar Kapur.

(e-batta)
 

Winston Churchillt és Charles Chaplint is megemlítik a filmben. Mindkét hírességnek megrendezte az életrajzi filmjét Richard Attenborough; A fiatal Churchill (1972) és a Chaplin (1992) címmel.

(e-batta)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.