Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Gandhi
 
e-batta   2016. 09. 07.
Közel hozza Indiát

Nagyon-nagyon régen láttam ezt a filmet, de emlékszem, hogy akkor is nagy hatással volt rám. Mit tudtunk mi Gandhiról? Számunkra India messzi és mesés távoli világ volt. Ez a film viszont közel hozta őt is, meg Indiát is. Nem véletlen, hogy a filmekkel akár véleményt is lehet formálni. Gandhi is ilyen volt. Véleményformáló, közösség-összekovácsoló erő. Ben Kingsley brit színészként jobbára tv-sorozatokban szerepelt, nagy szerencséje a világnak, hogy kortársa volt Richard Attenborough-nak, aki rá merte bízni grandiózus filmje címszerepét. Kevesen tudják róla, hogy eredeti neve Krishna Pandit Bhanji, apja gujarati bevándorló volt, míg anyja angol. Ő maga Angliában született, de ha nem rendelke... több»

 
Berto49   2017. 01. 06.

Monstre történelmi biopic eposz Ben Kingsley csodálatos alakításával. Mennyire más karaktert játszik, mint pl. a „Ház a ködben”, de ott is tökéletes. Nagy ember volt Gandhi, sok nem ismert dolgot tudtam meg a filmből (rhodésiai évek, merényletben halt meg, stb.) Egyetlen számomra zavaró tényező: a rengeteg tömegjelenet, a sok üvöltözéssel, de ezek mind szükségesek voltak, csak engem zavart.


 
Hakker   2019. 02. 11.

Minden tekintetben tetszett a film. A rendezés és a színészi játék, zseniáléisan visszaadta, ennek a nem mindennapi embernek az életét. Sok ember számára példa lehetne, Gandhi életszemlélete. A 'forradalma' erőszak nélkül elérte végső célját, ami bizonyítja, hogy nem biztos, hogy az erőszak a legjobb, legkézenfekvőbb megoldás.

 
Laci000   2015. 06. 03.

Már nagyon régen láttam ezt a filmet, de szerintem egy jól sikerült film, bár én amúgy is nagyon szeretem a történelmi-életrajzi filmeket. Szerintem nagyon hitelesen és drámaian mutatja be Gandhi életét. Bár néha lassú és vontatott, ettől még többször megnézhető. Hétvégén újra is nézem! :)

 
Manyi   2015. 10. 25.

SzÁmomra mindig figyelmet felkeltőek a nagy emberekről szóló életrajzi filmek. éS EZ SEM OKOZOTT CSALÓDÁST. Profi színészi alakítás és érdekes, végig figyelmet fenntartó film.

Ben Kingsley
 

Nagy pozitívumként felfogható, hogy 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű neves listára ez a film is felkerül.

(Norbi)
 

A brit Richard Attenborough rendezett egy filmet egy indiai politikai vezetőről. Ő később szerepet vállalt az Elizabeth-ben (1998), a film egy brit politikai vezetőről szól, és a rendező indiai, Shekhar Kapur.

(e-batta)
 

Winston Churchillt és Charles Chaplint is megemlítik a filmben. Mindkét hírességnek megrendezte az életrajzi filmjét Richard Attenborough; A fiatal Churchill (1972) és a Chaplin (1992) címmel.

(e-batta)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.