Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Barátom, Harvey

 
Berto49   2017. 08. 11.

legújabb vélemény

Csoda, hogy csak most néztem meg ezt az 1950-es filmet, pedig a főszereplője a zseniális kedvenc, James Stewart. Néhol bohózat, néhol szívbemarkoló dráma, főleg, ha az ember belegondol, hogy Elwood legjobb barátja miért egy 182,5 cm-es mások számára ... több»

Cecil Kellaway
James Stewart
Peggy Dow
Charles Drake
James Stewart
Cecil Kellaway
Josephine Hull
Peggy Dow
James Stewart
James Stewart
Peggy Dow
James Stewart
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 35. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

A rottent. kritikaösszegzése alapján a film 84 %-os.

(citizenfour99)
 

Szinte az összes jelenetet a Universal kaliforniai stúdiójában vették fel.

(citizenfour99)
 

A filmnek több verziója is van, méghozzá : Mein Freund Harvey (1970) (TV Film); Harvey (1972) (TV Film); Mein Freund Harvey (1985) (TV Film); Harvey (1996) (TV Film) c.

(citizenfour99)
 

A 2008-ban összeállított "minden idők 10-es" listáján fantasy kategóriában a filmet a hetedik helyre sorolták.

(citizenfour99)
 

Az eredeti Broadway-premierre november 1-én, 1944-ben került sor, és 1775 előadást megélt, majd elnyerte a Pulitzer-díjat legjobb Dráma kategóriában 1945-ben.

(citizenfour99)
 

1990-ben James Stewarttal rögzítettek egy narrációs bevezetést a VHS kazettás kiadáshoz, később kiderült, hogy az volt az év legjobban értékesített VHS videokazettája.

(citizenfour99)
 

Bár James Stewart karaktere, Elwood P. Dowd alkoholista volt, a filmben mindösszesen csak egyszer lehet Stewart-ot inni látni , mivel akkoriban a hollywoodi cenzúra nem tűrte az alkoholfogyasztást egy filmben.

(citizenfour99)
 

James Stewart javaslatára a rendező sok kameraszöget változtatott annak érdekében , hogy ''Harvey'' benne legyen a keretben.

(citizenfour99)
 

A filmet teljes egészében az Universal Studios falai közt forgatták.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.