Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Forró éjszakában (1967)

In the Heat of the Night
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Érdekességek: Forró éjszakában (1967)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 24 379 978 dollár volt (imdb.com).

 

Rod Steiger számára ez a film valóságos díjözönt eredményezett, az élen az 1968-ban a Legjobb férfi főszereplőnek ítélt Oscar-díjjal.

(Berto49 )
 

Az ebben a filmben "megismert" Virgil Tibbs nyomozó, Sydney Poitier alakjában még két alkalommal jelent meg a filmvásznon. 1970-ben a "Mr. Tibbs nyomoz" ("They Call Me MISTER Tibbs!", rendező: Gordon Douglas) és 1971-ben a "Tibbs és a szervezet" ("The Organization", rendező: Don Medford) című filmekben.

(Berto49 )
 

John Ball: "Forró éjszaka" (1965) című regénye alapján. A mindössze 174 oldalas bűnügyi regény Göncz Árpád fordításában először 1970-ben jelent meg az Európa krimi sorozatában

(Berto49 )
 

"Mr. Tibbs nyomoz" címmel sugározták még valamikor a 70-es évek vége felé a Magyar Televízióban.

(Berto49 )
 

1968-ban öt Oscar-díjat nyert a film azon az átadási ceremónián, amelyet egy héttel elhalasztottak, mert épp akkor gyilkolták meg Martin Luther Kinget.

(Berto49 )
 

Eredményesen benne van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listába ez a film.

(Norbi)
 

Sidney Poitier tartott attól, hogy ha déli államokban forgat, a Ku-Klux-Klán megtámadhatja, ezért a szerződésében kikötötte, hogy csak északon hajlandó forgatni. Egyszer azonban mégis kivételt kellett tennie, annál a jelenetnél, amikor a gyapotültetvényest kihallgatja, majd pofon vágja.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Abban a jelenetben, ami a seriff házában játszódik, a Sidney Poitier és Rod Steiger közötti párbeszéd, improvizáció volt.

(rbernadett)
 

A rendező, Norman Jewison azt kérte Rod Steigertől, hogy folyamatosan rágózzon a filmben. Steiger először ellenállt, aztán egyre jobban megtetszett neki az ötlet, aminek az lett az eredménye, hogy 263 csomag rágó fogyott el a forgatás alatt.

(rbernadett)
 

Danny Glover kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 75. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.