Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80

Forró éjszakában (1967)

In the Heat of the Night
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Érdekességek: Forró éjszakában (1967)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 24 379 978 dollár volt (imdb.com).

 

Rod Steiger számára ez a film valóságos díjözönt eredményezett, az élen az 1968-ban a Legjobb férfi főszereplőnek ítélt Oscar-díjjal.

(Berto49)
 

Az ebben a filmben "megismert" Virgil Tibbs nyomozó, Sydney Poitier alakjában még két alkalommal jelent meg a filmvásznon. 1970-ben a "Mr. Tibbs nyomoz" ("They Call Me MISTER Tibbs!", rendező: Gordon Douglas) és 1971-ben a "Tibbs és a szervezet" ("The Organization", rendező: Don Medford) című filmekben.

(Berto49)
 

John Ball: "Forró éjszaka" (1965) című regénye alapján. A mindössze 174 oldalas bűnügyi regény Göncz Árpád fordításában először 1970-ben jelent meg az Európa krimi sorozatában

(Berto49)
 

"Mr. Tibbs nyomoz" címmel sugározták még valamikor a 70-es évek vége felé a Magyar Televízióban.

(Berto49)
 

1968-ban öt Oscar-díjat nyert a film azon az átadási ceremónián, amelyet egy héttel elhalasztottak, mert épp akkor gyilkolták meg Martin Luther Kinget.

(Berto49)
 

Eredményesen benne van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című listába ez a film.

(Norbi)
 

Sidney Poitier tartott attól, hogy ha déli államokban forgat, a Ku-Klux-Klán megtámadhatja, ezért a szerződésében kikötötte, hogy csak északon hajlandó forgatni. Egyszer azonban mégis kivételt kellett tennie, annál a jelenetnél, amikor a gyapotültetvényest kihallgatja, majd pofon vágja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Abban a jelenetben, ami a seriff házában játszódik, a Sidney Poitier és Rod Steiger közötti párbeszéd, improvizáció volt.

(rbernadett)
 

A rendező, Norman Jewison azt kérte Rod Steigertől, hogy folyamatosan rágózzon a filmben. Steiger először ellenállt, aztán egyre jobban megtetszett neki az ötlet, aminek az lett az eredménye, hogy 263 csomag rágó fogyott el a forgatás alatt.

(rbernadett)
 

Danny Glover kedvenc filmje.

(rbernadett)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 75. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.