Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

A rózsa neve (1986)

Der Name der Rose
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó történet.Sean Connery és itt a még fiatal Christian Slater nagyon jól hozzák a karaktereket.Tetszik a nyomozás a sötét középkorban,tetszenek a snittek,jó a helyszín,komor,barátságtalan,szép a gyertyalángnál felvett jelenetek. Kötelező darab.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Nem rossz kis film, Sean Connery amúgy is az egyik kedvencem.


 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Születésem előtti filmek ritkán jönnek be, mert mások az elvárásaim, de A rózsa neve az első perctől az utolsóig a képernyő elé szögezett.

 
Milanman   2015. 02. 11.

1

Történelmi témájú, okkult, misztikus thrillerekből nem sok van, igazán jóból még kevesebb. A rózsa neve ezért is rendkívül különleges alkotás, mert minden ízében fantasztikus, izgalmas, rejtélyes alkotás, remek színészekkel és képi világgal.

 
Deku   2017. 07. 23.

0

Nem lett a kedvencem ez a film pedig Sean Connery elég húzó erő volt a filmben. A történet maga viszont engem nem fogott meg. A vége nem volt rossz de semmi több.

 
Fildi   2015. 07. 29.

0

Összetett, érdekfeszítő thriller. Sean Conerry nagyon beleillik a karakterbe, amit megszemélyesít, a személyiségével egybevág, ettől igazán hiteles lesz a sztori.

 
Henczi   2015. 05. 22.

0

Rendkívül érdekes témát választott a film. Reális eseményeken alapszik és a szereplőválasztás is jól sikerült, hiszen Sean Connery nagyon meggyőzően alakítja a karaktert.

Galéria (15)

Sean Connery
Sean Connery

Videók (2)

A film összbevétele 77 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Sean Connery karrierje annyira romokban hevert, hogy amikor a Columbia Pictures megtudta, hogy a rendező őt választotta főszerepre, akkor úgy döntöttek, hogy nem finanszírozzák a filmet.

(NorbiP)
 

A könyvben Bernardo Gui visszautazik a pápa udvarában Salvatoréval, Remigiusszal, és a lánnyal.

(NorbiP)
 

A film szerepel az LMBT listán,mely azokat a filmeket tartalmazza, melyekben leszbikus, meleg, biszexszuális vagy transznemű szereplők szerepelnek,illetve a film cselekményére hatással van, ha a filmben azonos neműek közötti kapcsolat létesül.

(mamiéstöti2)
 

A film előkészületei 5 évet vettek igénybe.

(kázsé)
 

Helmut Qualtinger utolsó filmje.

(kázsé)
 

Sok belső jelenetet az Eberbach kolostorban vettek fel.

(kázsé)
 

Mikor Jean-Jacques Annaud először találkozott Umberto Eco-val, azt mondta, úgy érezte, mintha a könyvet direkt neki írták volna, hogy rendezze meg.

(kázsé)
 

A 4. legtöbb bevételt hozó film 1986-ban Franciaországban.

(kázsé)
 

Christian Slatert több száz jelentkező közül választották ki.

(kázsé)