Kiderült, mi okozta Sean Connery halálát

Milliók kedvenc színésze, az első James Bond, Sean Connery október legvégén hunyt el családja körében. A színészlegenda békében távozott álmában. A családja többször is arról beszélt, hogy az utolsó hónapjaiban már időskori demenciában szenvedett, ami nagyon megviselte, mivel már nem volt képes rendesen kifejezni magát. Mostanra az is kiderült, hogy pontosan mi okozta Sean Connery halálát.

A hivatalos orvosi jelentés szerint az idős korából fakadó szívelégtelenség és keringési zavarok mellett tüdőgyulladás állt a színész halálának hátterében. Olyan szívelégtelenségben szenvedett, amely miatt a szívverés ritmusa felborul, ami végül a keringés összeomlásához, esetleg stroke-hoz vezethet.

Sean Connery hosszú és tartalmas pályafutást tudhat maga mögött. Első igazán nagy sikereit a James Bond filmek hozták meg neki, majd a későbbiekben is olyan klasszikusokban szerepelt, mint A híd túl messze van, A rózsa neve, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Vadászat a Vörös Októberre vagy A szikla. Utolsó nagy mozis szereplése a 2003-as, visszafogott sikerű A szövetség volt.

Ezt követően nem vállalt több nagy szerepet, visszavonult a Bahamákon fekvő birtokára, hogy családjának és hobbijainak éljen. Halála után nem csak a rajongók, de rengeteg egykori színésztársa is megemlékezett róla a közösségi médiában.