Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

Vadászat a Vörös Októberre (1990)

The Hunt for Red October
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

0

Nagyon gyenge,erőltetett,unalmas film. Szinte egyik színész sem játszott benne jól. Szomorú,mert a téma érdekes ,de ez a megközelítés nagyon semmilyen.

 
indingo   2019. 01. 21.

0

Ez egy olyan film ahol a figyelmünk egy percig sem lankadhat ha érteni akarjuk mi is történik. Két világhatalom "összecsapása" avagy diplomáciai manipuláció, hogy hogyan tálaljuk az eseményeket, hogy az igazság ne derülhessen ki. Részesei lehetünk e... több»


 
dulkap   2016. 08. 26.

0

Egy nagyon régi elmaradásomat pótoltam és egy cseppet sem bántam meg. Több, mint 2 óra de szinte végig fent tartja a feszültséget és úgy lesz vérbeli akciómozi, hogy klasszikus értelemben alig van benne akció. Kitűnő színészek, kiváló rendezés és szinte hibátlan film.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Hatalmas csalódás volt, lehet én vártam sokat tőle de akkor is. Volt egy nagyon alap és gyenge történet ami mellé a karakterek is nagyon haloványan muzsikáltak benne. Nem volt bejövős.

 
Berto49   2018. 03. 22.

0

Kimondottan a szereplők miatt (S. Connery, A. Baldwin) néztem végig, mert a film témája eléggé távol esik az érdeklődési területemtől. Akciófilmként elmegy, de ha igazán jól akarok szórakozni nem ilyen zsánerű filmet választok.

 
Lord British   2015. 02. 11.

1

Egy valódi klasszikus tengeralattjárós-hidegháborús film, bármikor szívesen újranézném. Az alkotás végig rendkívül feszült, és bár vannak üresjáratok, mégsem válik unalmassá. Sir Sean Connery bámulatosan jól hozza a szerepét, mintha csak rá szabták v... több»

 
Tchiva   2016. 01. 28.

2

Hatalmas klasszikus, igazi hidegháborús remekmű, az egyik legizgalmasabb ilyen sztori, amit ismerek. A színészek teljesen lehengerlőek, Sean Connery különösen a kedvencem, de Sam Neill is egészen vérfagyasztó. Az egyetlen negatívum, amit talán fel tu... több»

Galéria (13)

Sean Connery
Alec Baldwin

Videók (2)

A film összbevétele 200 512 643 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti terv szerint Klaus Maria Brandauer játszotta volna Markus Ramiu szerepét, de a forgatás előtt eltörte a lábát. Az ő javaslata alapján lett a szereplő Sean Connery. A rendező, John McTiernan nem bánta meg, egy rövid idézet tőle: [Sean] "A tömény profi, bármit el tud játszani, igazi sztár..."

(Berto49)
 

Az orosz és az angol nyelvben is ugyanazt jelenti az "armageddon" szó. A film elején ennél a szónál váltanak oroszról angolra a szovjetek.

(ZeroHero)
 

Hogy könnyebben meg lehessen különböztetni a különböző tengeralattjárók belterét, külön színkódokat találtak ki nekik. A Vörös Október beltere vörös fényekkel van bevilágítva, a Dallas pedig kékkel.

(kázsé)
 

A Vörös Október filmben használt makettjének csak a jobb oldalát dolgozták ki. Mikor "balról vették" a hajót, egyszerűen megfordították a felvételt.

(kázsé)
 

Két tengeralattjáró kapitány a filmben ténylegesen is rendelkezik haditengerészeti tapasztalattal. Alec Baldwin a Királyi Haditengerészetnél szolgált, Scott Glenn pedig tengerészgyalogos volt.

(kázsé)
 

Alec Baldwin azért kapta meg Jack Ryan szerepét, mert Harrison Ford visszautasította azt.

(kázsé)
 

Sean Connery haja 20 000 dollárba került.

(kázsé)
 

Mikor a filmet először kiadták videokazettán, a kazetták vörösek voltak.

(kázsé)