Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Vadászat a Vörös Októberre (1990)

The Hunt for Red October
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Sean Connery
Alec Baldwin

Videók (2)

 
Master   2022. 06. 22.

legújabb vélemény

4
Az egyik legjobb hidegháborús film

A Vadászat a Vörös Októberre 1990-es film, de tipikusan a hidegháborús idők hangulatát idézi. Adott egy orosz tengernagy, Marko Ramius (Sir Sean Connery), aki átáll az amerikaiakhoz, és adott egy amcsi CIA-szakértő, Jack Ryan (Alec Baldwin), aki ebben segíteni próbálja. Persze, a szovjet hadvezetés szeretné ezt megakadályozni, az amerikaiak meg gyanúsan szemlélik az eseményeket. Ryan feladata meggyőzni őket Ramius jó szándékairól. A végeredmény egy pörgős és érdekes hidegháborús mozi, rengeteg cool tengeralattjárós jelenettel. Nálam benne van a TOP 200 legjobb valaha készült filmben. Értékelésem: 85%.

 
indingo   2019. 01. 21.

0

Ez egy olyan film ahol a figyelmünk egy percig sem lankadhat ha érteni akarjuk mi is történik. Két világhatalom "összecsapása" avagy diplomáciai manipuláció, hogy hogyan tálaljuk az eseményeket, hogy az igazság ne derülhessen ki. Részesei lehetünk e... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Nagyon gyenge,erőltetett,unalmas film. Szinte egyik színész sem játszott benne jól. Szomorú,mert a téma érdekes ,de ez a megközelítés nagyon semmilyen.

 
dulkap   2016. 08. 26.

0

Egy nagyon régi elmaradásomat pótoltam és egy cseppet sem bántam meg. Több, mint 2 óra de szinte végig fent tartja a feszültséget és úgy lesz vérbeli akciómozi, hogy klasszikus értelemben alig van benne akció. Kitűnő színészek, kiváló rendezés és szinte hibátlan film.

 
rainman   2019. 05. 12.

1

Sok-sok év után újranézve, azt kell mondjam, ez a film a mai napig az egyik legélvezetesebb, legjobb tengeralattjárós thriller! Az alfa és ómega a zsáneren belül. A legjobb Jack Ryan-és Tom Clancy adaptáció. John McTiernan egyik utolsó zseniális rend... több»

 
Tchiva   2016. 01. 28.

2

Hatalmas klasszikus, igazi hidegháborús remekmű, az egyik legizgalmasabb ilyen sztori, amit ismerek. A színészek teljesen lehengerlőek, Sean Connery különösen a kedvencem, de Sam Neill is egészen vérfagyasztó. Az egyetlen negatívum, amit talán fel tu... több»

 
Lord British   2015. 02. 11.

1

Egy valódi klasszikus tengeralattjárós-hidegháborús film, bármikor szívesen újranézném. Az alkotás végig rendkívül feszült, és bár vannak üresjáratok, mégsem válik unalmassá. Sir Sean Connery bámulatosan jól hozza a szerepét, mintha csak rá szabták v... több»

A film összbevétele 200 512 643 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti terv szerint Klaus Maria Brandauer játszotta volna Markus Ramiu szerepét, de a forgatás előtt eltörte a lábát. Az ő javaslata alapján lett a szereplő Sean Connery. A rendező, John McTiernan nem bánta meg, egy rövid idézet tőle: [Sean] "A tömény profi, bármit el tud játszani, igazi sztár..."

(Berto49)
 

Az orosz és az angol nyelvben is ugyanazt jelenti az "armageddon" szó. A film elején ennél a szónál váltanak oroszról angolra a szovjetek.

(ZeroHero)
 

Hogy könnyebben meg lehessen különböztetni a különböző tengeralattjárók belterét, külön színkódokat találtak ki nekik. A Vörös Október beltere vörös fényekkel van bevilágítva, a Dallas pedig kékkel.

(kázsé)
 

A Vörös Október filmben használt makettjének csak a jobb oldalát dolgozták ki. Mikor "balról vették" a hajót, egyszerűen megfordították a felvételt.

(kázsé)
 

Két tengeralattjáró kapitány a filmben ténylegesen is rendelkezik haditengerészeti tapasztalattal. Alec Baldwin a Királyi Haditengerészetnél szolgált, Scott Glenn pedig tengerészgyalogos volt.

(kázsé)