Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
indingo   2019. 01. 21.

Ez egy olyan film ahol a figyelmünk egy percig sem lankadhat ha érteni akarjuk mi is történik. Két világhatalom "összecsapása" avagy diplomáciai manipuláció, hogy hogyan tálaljuk az eseményeket, hogy az igazság ne derülhessen ki. Részesei lehetünk egy tengeralattjáró meglovasításának, mindezt izgalmas és jó színészi karakterekkel élhetjük át.

 
dulkap   2016. 08. 26.

Egy nagyon régi elmaradásomat pótoltam és egy cseppet sem bántam meg. Több, mint 2 óra de szinte végig fent tartja a feszültséget és úgy lesz vérbeli akciómozi, hogy klasszikus értelemben alig van benne akció. Kitűnő színészek, kiváló rendezés és szinte hibátlan film.


 
Deku   2017. 08. 30.

Hatalmas csalódás volt, lehet én vártam sokat tőle de akkor is. Volt egy nagyon alap és gyenge történet ami mellé a karakterek is nagyon haloványan muzsikáltak benne. Nem volt bejövős.

 
Lord British   2015. 02. 11.

Egy valódi klasszikus tengeralattjárós-hidegháborús film, bármikor szívesen újranézném. Az alkotás végig rendkívül feszült, és bár vannak üresjáratok, mégsem válik unalmassá. Sir Sean Connery bámulatosan jól hozza a szerepét, mintha csak rá szabták volna azt, és Alec Baldwin is remek választás volt. Kiemelném a nagykövetek kis irodai beszélgetéseit, amelyek egyszerre tűnnek véresen komolynak és nevetségesnek. Ehhez jön még a gyönyörű aláfestő zene a Red Army Choir előadásában.

 
Tchiva   2016. 01. 28.

Hatalmas klasszikus, igazi hidegháborús remekmű, az egyik legizgalmasabb ilyen sztori, amit ismerek. A színészek teljesen lehengerlőek, Sean Connery különösen a kedvencem, de Sam Neill is egészen vérfagyasztó. Az egyetlen negatívum, amit talán fel tudnék hozni az az, hogy egészen botrányos, ahogy oroszul beszélnek. A legviccesebb, amikor Sean Connery és Alec Baldwin oroszul társalognak úgy, hogy egyik se tud rendesen, de az egyiknek ráadásul anyanyelvinek kellene lennie. De ettől eltekintve szuper film.

Sean Connery
Alec Baldwin
 

Az eredeti terv szerint Klaus Maria Brandauer játszotta volna Markus Ramiu szerepét, de a forgatás előtt eltörte a lábát. Az ő javaslata alapján lett a szereplő Sean Connery. A rendező, John McTiernan nem bánta meg, egy rövid idézet tőle: [Sean] "A tömény profi, bármit el tud játszani, igazi sztár..."

(Berto49 )
 

Az orosz és az angol nyelvben is ugyanazt jelenti az "armageddon" szó. A film elején ennél a szónál váltanak oroszról angolra a szovjetek.

(ZeroHero)
 

Hogy könnyebben meg lehessen különböztetni a különböző tengeralattjárók belterét, külön színkódokat találtak ki nekik. A Vörös Október beltere vörös fényekkel van bevilágítva, a Dallas pedig kékkel.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.