Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Az örökösnő álarca mögött (2022)

Inventing Anna
Filmadatlap
 
37
Szereplők
14
Vélemények
54
Képek
3
Videók

Galéria (54)

Julia Garner
Julia Garner
Julia Garner
Katie Lowes

Videók (3)

 
Leibel   2023. 02. 26.

legújabb vélemény

0
Igaz történet valósághűtlen ábrázolása- sok-sok irritáló szemdüllesztéssel, és grimasszal

Ebben a sorozatban – amiben elvileg nemrég történt eseményeket dolgoznak fel – nem is tesznek kísérletet arra az alkotók, hogy komolyan vegyük őket, és a sztori hitelességét, amit elmondanak. Pedig tényleg megtörtént. Kezdjük a sorozatbeli újság szer... teljes kritika»

 
indingo   2022. 02. 28.

2
Édes Anna

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hihetetlen történet volt. Kicsit a Kapj el, ha tudsz című filmet juttatta az eszembe olyan szempontból, hogy ezt mégis hogy lehet megcsinálni? Anna Sorokin története pedig még inkább érdekes, hisz néhány évvel ezelőtt tudta véghez vinni tetteit. Egy nagyon erős nőnek mutatta őt be a sorozat, aki brutális ambíciókkal rendelkezett, és képes bármit megtenni azért, hogy elérje céljait. Nagyon érdekes személyiség lehet Anna, akinek volt egy pokróc stílusa, és nagyon keveseket engedett magához közel. Hogy miért lett ilyen, az nem derült ki, hiába tett rá kísérletet a cikket megíró újságíró hölgy is. Ami érdekes, hogy ő soha senkit nem kényszerített arra, hogy neki pénzt adjon vagy fizessen helyette. Abból pedig sokan akartak pénzt vagy hírnevet csinálni, hogy bármi közük is volt Annához. Az, hogy ő ilyen dolgokat meg tudott csinálni, valahol a rendszer hibája. Nekem felfoghatatlan volt, hogy valaki állít magáról valamit, de azt soha sehol nem ellenőrzik le. Nagyon kedvelem az igaz történeteket feldolgozó filmeket és sorozatokat. Ami zavart, bár nem titkolja a sorozat, hogy bizonyos történéseket a készítők találtak ki. Kicsit hosszú a 9 rész, de nem unalmasak az epizódok, de lehetett volna koncentráltabb története is.

 
Ms. Akárki   2022. 03. 30.

1
Hamis csillogás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rendkívül izgalmas volt ez a részben valós történet. Amolyan Pletykafészek sorozatra hasonlít stílusában és kialakításában a történetvezetés. A főszereplő színésznő tökéletes választásnak bizonyult. A hitelfelvételnél és sok más furfangos jelenetnél csak fogtam a fejem, hogy ezt meg hogy sikerült összehoznia?! Őrület, hogy milyen tökéletesen manipulálta maga körül az embereket. Mondjuk a kezdeti párja se volt kutya. A projektjébe keresett folyamatosan befektetőket, de kb. gyorsabban felélte Annával, mint ahogy jött a pénz. Nagyon jó volt szerintem, hogy a történések nagy részét visszatekintve az újságírónő szemén keresztül láthatjuk, és ezáltal az ő gondolatait is hallhatjuk hozzácsatolva. A Netflix egyik igazi gyöngyszeme, és ezt a folyamatos netflixes nézettségi adatai is bizonyítják. A zenék mások és frissek, remek karaktert adnak a hangulathoz. Mi 2 nap alatt végigdaráltuk, mert nem engedi el a néző figyelmét egy pillanatra sem. Kellemes meglepetés volt számomra, mert úgy ültem le elé, hogy abszolúte nem voltak nagy elvárásaim. 10/10 nálam.

 
MP170506   2022. 04. 30.

0

Jól összerakott sorozat lett, engem lekötött. Megdöbbentő, hogy miket vitt véghez Szorokin. Tetszettek a színészi alakítások is. Egy izgalmas sorozat lett belőle.

 
Alexa   2022. 03. 12.

1
Az emberi ostobaság határtalansága

Hát... sikerült végigverekednem magam a sorozaton. Azt vártam, hogy valami izgalmas, pörgős sorozat lesz, sajnos nem az. Az alapsztori se új, millió példát láttunk már arra, mikor valaki a vágyott életét élné, de a valóságban messze van attól. Annát nem egy zseninek látom - nyilván igazolni kellett, hogy sok képzett ember miért hitt neki -, de az egyetlen dolog, amit jól csinált szerintem, hogy egy olyan életbe vonta be az embereket, amikre sokan vágynak. Egy zakkant lány, akinek "majdnem" sikerült a nagy átverés. A hangsúly a "majdnem"-en van, mert messze volt tőle. Az újságíró megszállottságát sem értem. Mindenki csak a nagy sztorit hajtja, de végülis elérte a célját valóban, hogy már egy egész világ megismerte Annát. Kb. Mónika-show szint, és ugyaneddig is fog tartani remélhetőleg a hatása - vagy már én tapasztaltam túl sokat, de ez a sztori semmi más, csak szánalmas. A klasszikus amerikai lufi, avagy hogyan csináljunk idolt bármilyen jöttmentből... Többet érsz, ha elolvasol pár hitelesebb cikket Annáról, a sorozat egy illúzió.

 
Gábor390920   2022. 02. 13.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Shonda Rhimes, aki elhozta a világnak a Grace klinikát, most egy igaz történetet próbál meg feldolgozni ebben a minisorozatban. A sorozatban megismerhetjük Anna Delvey-t, a fiatal huszonéves lányt, aki örökösnőnek adja ki magát, és szeretné megvalós... több»

 
szemtelen   2022. 10. 10.

0
Julia Garner - jutalomszerep

Tetszett a sorozat, a legjobban az utolsó rész, ahol minden színész maximumon hozta a karakterét. Anna Sorokin beteges életfilozófiáját remekül formálta meg Garner, aki végig csicskáztatta környezetét, ahol az ügyvéd és az újságíró is áldozatává vált. A történet eszembe idézte a magyar vonatkozásait, az unokázós csalókat, az ingatlan maffiát, Bróker Marcsit, de leginkább a csengeri örökösnőt. Minimum elgondolkodtató, mennyien csicskák vagyunk, miközben észre sem vesszük. Ez műfajilag egy dráma, ami egy megtörtént esemény filmes változata. Sorokin élő, ma is létező személy, a Netflix 320.000 dollárt fizetett neki a filmes jogokért, amiből Sorokin kártérítést fizetett az áldozatainak. A mai napig egy New Jersey állambeli megyei börtönben tartják fogva, Németországba való kitoloncolására várva. Főszerepben az OZARK-ból ismert Ruth, azaz Julia Garner, aki hozza csodás arcmimikai képességét (már ezért is érdekes lehet a sorozat).

 

A sorozat igaz történetet alapszik.

(indingo)
 

Arian Moayed (Todd) és Caitlin FitzGerald (Mags) egyaránt feltűnt az Utódlás (2018) című sorozatban.

(hp)
 

A főszereplő Julia Garner valóban meglátogatta Anna Delveyt (született Anna Sorokin) a Rikers Island-i börtönben.

(hp)
 

Az Anna Chlumsky által alakított Vivian Kentet Jessica Pressler, egy amerikai újságíró ihlette.

(hp)