Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Jabberwocky (1977)

Jabberwocky
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Michael Palin
Michael Palin
Max Wall
Michael Palin
Michael Palin
Max Wall
Michael Palin

Videók (1)

 
BoBamburg   2020. 11. 16.

legújabb vélemény

0

Szeretem Terry Gilliam munkásságát és az angol humort ( és igen, a Monty Python filmeket és sorozatot) is, így kissé csalódás volt a Jabberwocky. Van benne pár jó poén, de alapvetően nem nyűgözött le, sokkal többet vártam tőle.

 
Filmbarbár   2020. 09. 18.

1
Terry Gilliam kissé félresikerült első önálló rendezése

Számomra a "nagy" Python-filmek megnézése után a Jabberwocky eléggé csalódást jelentett. Bevallom, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones neve hallatán/olvastán fentem a fogam erre a filmre, de szerintem még Az élet értelmét sem tudta megközelít... teljes kritika»

 
Firencz   2016. 07. 16.

0

Egyszerűen imádom Terry Gilliam munkáit, ez is zseniálisra sikeredett, bár már vannak olyan humor- és jelenetismétlések, amelyeket korábban már más filmjeiben láthattunk. Ennek ellenére nem lesz egy vontatott és monoton film, tud újat mutatni.

 
ordas   2016. 05. 19.

0

Bár egy picit hajaz a Szent Grálra, egy hamisítatlan Monthy Python film...na, nem egészen persze, de aki az ő munkájukat szereti, az ezt a filmet is szeretni fogja. Szintén nagyon eszement, ugyanakkor a mélységekben megbúvó, intelligens humorral operál a film.

 

Habár John Cleese-nek is szerepet ajánlottak a filmben, ő ezt elutasította.

(Filmbarbár)
 

A meghallgatásokra érkező színészeket és színésznőket megkérdezték, hogy van-e műfogsoruk.

(Filmbarbár)
 

A forgatókönyv egyik jelenete szerint az első kereskedőnek piszkálnia kellett volna az orrát. Peter Cellier azonban ezt elutasította, mondván: inkább lenne meztelen.

(Filmbarbár)
 

A film mind a kritikusoktól, mind a nézőktől vegyes reakciókat kapott.

(Filmbarbár)
 

A szörnyet egy kosztümbe bújtatott színész játszotta el. Terry Gilliam azt állította, hogy a szörny "elhullása" csupán véletlen volt, mert a színész megbotlott, de az esés annyira természetesnek hatott, hogy a jelenet benne maradt a végső változatban.

(Filmbarbár)