Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A menyasszony feketében volt (1968)

La mariée était en noir
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Filmbarbár   2019. 11. 06.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Egy özvegy menyasszony bosszúhadjárata

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

François Truffaut e filmje a hírneve és a néhány jelentősebb villanása ellenére is a feledhető kategóriában landolt nálam. Az alapötlet nem lett volna rossz, hiszen a bosszúállás mindig hálás téma lehet, és a főbb szerepekre is sikerült jelentős szí... teljes kritika»

A film összbevétele 4 360 000 dollár volt (imdb.com).

 

Truffaut azzal is igyekezett kimutatni az Alfred Hitchcock iránti tiszteletét, hogy Bernard Herrmannt (aki Hitchcock egyik rendszeres munkatársa volt) kérte fel a film zenéjének megírására. A francia rendező azonban nem volt teljesen elégedett a muzsikával, s bár csupán második alkalommal dolgozott együtt Hermann-nal, később már sosem kérte fel őt együttműködésre.

(Filmbarbár )
 

Truffaut azt követően készítette el ezt az Alfred Hitchcock előtt tisztelgő alkotást, hogy közreadott egy, a brit rendezővel készített interjúkat tartalmazó kötetet.

(Filmbarbár )
 

A film Franciaországban az első vetítések után meglehetősen ellenséges kritikákat kapott, s később Truffaut is úgy vélekedett, hogy többé nem szereti ezt a művét.

(Filmbarbár )
 

Ez az 1968-as Truffaut-film William Irish (valódi nevén Cornell Woolrich, [1903–1968]) "The Bride Black" című regénye alapján készült. Egy másik, 1942-ben megjelent írását Hitchcock filmesítette meg "Hátsó ablak" című munkájában.

(Berto49)