83% 89 szavazat
Menny és pokol

Menny és pokol

Tengoku to Jigoku
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
30
Szereplők (30)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A bűnözök elrabolják és váltságdíjat követelnek a gazdag cipőgyáros fiáért, azonban kiderül, hogy nem jó embert raboltak el, ugyanis ehelyett a cipőgyáros sofőrjének fiát sikerült elrabolniuk.

(MP170506)

Rendező: Akira Kurosawa
Író: Evan Hunter
Ország: Japán
Premier: 1963.03.01.
 
2019.11.18 Gábor Takács

legújabb vélemény

Kimondottan jó film

Kimondottan értékes és jó film. Szeretném, ha minél több ember megismerné.

0
 
2016.12.07 Szorcsik

Kurosawa egyik remekműve ez a film. Sokkal többről van itt szó, mint egy emberrablás rejtélyének a feltátárása. A film igen feszült, a nyomozás legapróbb részleteibe is betekintést nyerhet a néző. A film szereplő folyton morális döntéshelyzetek előtt állnak. A korrajz igen hűen tükrözi a viszonyokat. Szenzációs film.

2
 
2019.04.10 Berto49

Fenn és lenn

Igazi Kurosawa remekmű! A címmel tökéletes összhangban mutatja be egy emberrablás kapcsán, pontos, izgalmas krimiként a mennyet, Gondo (a zseniális Mifune Toshiro bámulatos játékával) dombtetőn épült kastélyát és a pokol legsötétebb mélységeit. Sokféle értelmezése lehet: társadalomkritika és tanmese, de értelmezhető a Jó és a Rossz örökös harcának is. A történet komótosan bontakozik ki, ám sok és meglepő fordulatot tartalmaz. A rendező bebizonyította, hogy a mesteri szamurájfilmek mellett a nyugati noir jellegzetességeit is magas művészi fokon sajátította el.

1
 
2017.12.23 Deku

Nem is tudom, nekem kifejezetten nem tetszenek az ilyen típusú filmek. Ez eléggé lehangoló és nehezen emészthető darab lett. Nem biztos, hogy újra bepróbálnám. Nem szívesen ajánlanám másoknak.

0
 

Kurosawa az alapötletet ezúttal egy nyugati regényből, mégpedig Ed McBain (írói álneve Evan Hunter) King’s Ransom című írásából vette.Szerző: Berto49

#1