Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Menny és pokol (1963)

Tengoku to Jigoku
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
Videók
 
Szorcsik   2016. 12. 07.

Kurosawa egyik remekműve ez a film. Sokkal többről van itt szó, mint egy emberrablás rejtélyének a feltátárása. A film igen feszült, a nyomozás legapróbb részleteibe is betekintést nyerhet a néző. A film szereplő folyton morális döntéshelyzetek előtt állnak. A korrajz igen hűen tükrözi a viszonyokat. Szenzációs film.

 
Deku   2017. 12. 23.

Nem is tudom, nekem kifejezetten nem tetszenek az ilyen típusú filmek. Ez eléggé lehangoló és nehezen emészthető darab lett. Nem biztos, hogy újra bepróbálnám. Nem szívesen ajánlanám másoknak.


 
Berto49   2019. 04. 10.
Fenn és lenn

Igazi Kurosawa remekmű! A címmel tökéletes összhangban mutatja be egy emberrablás kapcsán, pontos, izgalmas krimiként a mennyet, Gondo (a zseniális Mifune Toshiro bámulatos játékával) dombtetőn épült kastélyát és a pokol legsötétebb mélységeit. Sokféle értelmezése lehet: társadalomkritika és tanmese, de értelmezhető a Jó és a Rossz örökös harcának is. A történet komótosan bontakozik ki, ám sok és meglepő fordulatot tartalmaz. A rendező bebizonyította, hogy a mesteri szamurájfilmek mellett a nyugati noir jellegzetességeit is magas művészi fokon sajátította el.

 

Kurosawa az alapötletet ezúttal egy nyugati regényből, mégpedig Ed McBain (írói álneve Evan Hunter) King’s Ransom című írásából vette.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.