Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Gyilkosság az Orient expresszen (1974)

Murder on the Orient Express
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
42
Képek
2
Videók
 
rbernadett   2016. 05. 30.

Bár tudom, hogy a film tekintetében nem túl érdemi kritika, de nem bírtam végignézni, annyira idegesít ahogy Albert Finney Poirot-ot hozta, pedig állítólag élete egyik legnagyobb alakítását nyújtotta. A történetet nagyon szeretem, olvastam és más feldolgozásokban is láttam már, de ez nem az én feldolgozásom.

 
Berto49   2017. 10. 31.

Egyszerűen borzongató, hogy 1977 óta, amikor a remek magyar szinkron készült, a szereplők és a szinkronhangokat produkáló magyar színészek közül szinte mindenki meghalt! Nálam, mivel nem túlságosan rajongok A.C. műveiért, (tudom, szinte egyedül vagyok ezzel a véleménnyel) a film sem kapja meg a zseniális értékelést (már másodjára is „csak” jó), de a rengeteg sztárért érdemes újranézni. Ennyi világhírű színészt egybegyűjteni valóságos csoda. Ingrid Bergman kapott is egy szobrocskát. Ugyan a véleményem nem mérvadó, de a cselekmény túlbonyolított. Poirot szürke agysejtjei lehet, hogy egyedülállóak, de ezt a gyilkosságot csak Agatha csűrcsavaros észjárásának segítségével „tudta” megoldani. Micsoda szervezés előzhette meg, hogy mind a 12 személy egyszerre utazzék az Orient expresszen és ezt a hihetetlen munkát ki tervezte és hajtotta végre?


 
Hakker   2018. 07. 15.

Agatha Christie, egy tipikus ponyvaregény író volt. Nem is vártam sokat ettől a filmtől, de azt viszont el kellett, hogy ismerjem, hogy a lezárás volt, ami tetszett. A rendezéssel és a színészi játékkal nem volt probléma.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Nem mondom, hogy szerintem a legjobb Agatha Christie sztori ez, de azért a jobbak közül való. Ez a feldolgozása a legismertebb szerintem, és tele is van jó színészekkel. Izgalmas, jól elkészített film.

 
idefix   2015. 03. 19.

Ha nem olvastam volna Agatha regényét, akkor valószínűleg jobban tetszene a filmváltozata. A könyvhöz képest túlságosan leegyszerűsítették a könyvet. Ettől függetlenül izgalmas, fordulatos krimi.

 

Ez volt az első olyan brit finanszírozásban elkészült film, amely az amerikai toplistákat is vezetni tudta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A hóban ragadt vonat jeleneteinek forgatása a francia Alpokban zajlott. A stáb fel volt készülve arra, hogy nem lesz elegendő igazi hó, így műhóval megrakodott teherautók kísérték a stábot. Ám végül a természet segített, és a forgatás előtti éjszaka nagy pelyhekben esett a hó. E miatt azonban a teherautóknak okozott nehézségeket a kijutás.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A szűk térben nem fért el az összes kamera, így többször kellett felvenni ugyanazt a jelenetet, különböző szögekből.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.