Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Gyilkosság az Orient expresszen (1974)

Murder on the Orient Express
Filmadatlap
 
17
Szereplők
7
Vélemények
42
Képek
2
Videók

Galéria (42)

Videók (2)

 
Dorkateo   2021. 10. 09.

legújabb vélemény

4
Klasszikus feldolgozás

Talán a legjobb Poirot alakítást láthatjuk Albert Finney-től (akit meg sem ismertem, hiszen a Bor, mámor Provance vagy a Erin Brockovich mellékszereplőjeként egészen másként néz ki). Agatha Christie is elégedett volt vele, és mi is azok lehetünk. Bár majd 50 éves a film, mégis kiváló.

 
rbernadett   2016. 05. 30.

0

Bár tudom, hogy a film tekintetében nem túl érdemi kritika, de nem bírtam végignézni, annyira idegesít ahogy Albert Finney Poirot-ot hozta, pedig állítólag élete egyik legnagyobb alakítását nyújtotta. A történetet nagyon szeretem, olvastam és más feldolgozásokban is láttam már, de ez nem az én feldolgozásom.

 
Berto49   2017. 10. 31.

0

Egyszerűen borzongató, hogy 1977 óta, amikor a remek magyar szinkron készült, a szereplők és a szinkronhangokat produkáló magyar színészek közül szinte mindenki meghalt! Nálam, mivel nem túlságosan rajongok A.C. műveiért, (tudom, szinte egyedül vag... több»

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Nem mondom, hogy szerintem a legjobb Agatha Christie sztori ez, de azért a jobbak közül való. Ez a feldolgozása a legismertebb szerintem, és tele is van jó színészekkel. Izgalmas, jól elkészített film.

 
kocoska20   2015. 03. 25.

0

A könyv közelébe sem ér. Nem adja át ugyanazt a feszültséget és rejtélyességet, amit Agatha Christietől már megszokhattuk. Egyszer meg lehet nézni, de sokat ne várjatok tőle. Átlagos darab, semmi extra.

 
idefix   2015. 03. 19.

0

Ha nem olvastam volna Agatha regényét, akkor valószínűleg jobban tetszene a filmváltozata. A könyvhöz képest túlságosan leegyszerűsítették a könyvet. Ettől függetlenül izgalmas, fordulatos krimi.

 
Barthy   2015. 09. 02.

0

Nagyon jó volt. Tökéletes volt benne a hangulat, a poénok, az akció jelenetek. Nem is beszélve akkor már a színészekről. Szerintem igazán szerethető a történet is így nincs semmi baj vele. Leköti az embert.

 

Ez volt az első olyan brit finanszírozásban elkészült film, amely az amerikai toplistákat is vezetni tudta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hóban ragadt vonat jeleneteinek forgatása a francia Alpokban zajlott. A stáb fel volt készülve arra, hogy nem lesz elegendő igazi hó, így műhóval megrakodott teherautók kísérték a stábot. Ám végül a természet segített, és a forgatás előtti éjszaka nagy pelyhekben esett a hó. E miatt azonban a teherautóknak okozott nehézségeket a kijutás.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szűk térben nem fért el az összes kamera, így többször kellett felvenni ugyanazt a jelenetet, különböző szögekből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nagy leleplezésjelenet a film végén, összesen 27 percig tart.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ingrid Bergman a film forgatása idején már 40 éve angol nyelvű filmekben játszott, így eredeti akcentusa teljesen eltűnt. A svéd dada megformálásához így dialógustanárt fogadtak a színésznő mellé, hogy felelevenítse svéd akcentusát.

(ArpiHajdu és Réci)