Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
91
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Az utolsó tangó Párizsban
 
Ricardo Garcia   2016. 01. 06.

legújabb vélemény

Egészen kivételes film, amit gondos részletességgel sikerült megrendezni. Nincs egyetlen egy felesleges jelent, egyetlen felesleges másodperc sem a filmben. Az egész folyékony dinamikával alkot meg egy egységet, és adja át vele a mondandót, ami sokkal több egy szeretői viszony bemutatásánál.

 
danny   2015. 08. 13.

Bernardo Bertolucci ért a nézők sokkolásához. Meglepő fordulatai hihetetlen lendületet adnak a filmnek. Az egyenes szókimondás és a szexualitás ilyen fajta ábrázolása nem teljesen öncélú a filmben, valójában ez adja a mondanivalót, a film mélységét. Kár, hogy manapság a mondanivaló már sokadrendű és csak a látványra hajtanak a filmesek.


 
kodin1   2015. 04. 19.

Szerelem, szex és kiüresedes. Ezek köré épül a film. Marlon Brando páratlan színészi teljesítménnyel formálja meg karakterét, aki habzsolja a szexuális élvezeteket, ám a kielégülés nem maradandó. A férfiben lakozó ördögi fenevad kerül ábrázolásra ebben a páratlan alkotásban.

Maria Schneider
Marlon Brando
Maria Schneider
Maria Schneider
Marlon Brando
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
 
A film megítélése körül napjainkban is nagy vita folyik: egyesek az öncélúságát emelik ki, míg mások szerint Bernardo Bertolucci filmje fontos kérdésekkel foglalkozik. Valahol mindkét tábornak igaza van. 7,5/10 több»
 
Mindenképpen érdemes megnézni ezt az alkotást, de egyáltalán nem azért, hogy a nyálunkat csorgassuk Brando és Maria Schneider ágy (és minden máshol lezajlott) jelenetein, hanem azért, hogy megismerjük egy tragikus kapcsolat mélységeit, és elgondolkozzunk azon, hogy mennyire esélytelen tartósan kilépni a társadalomból, amelyben élünk.
8/10 több»
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, gyűjteményben.

(Norbi)
 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1972-ben.

(dulkap)
 

Warren Beatty visszautasította Paul szerepét.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.