Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
17
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Lore
 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

legújabb vélemény

Végre egy olyan film ami a háború utáni időszakról szól és nem a zsidók életéről, hanem a németekéről. Emiatt a film kiemelkedő. Hiteles a kor szempontjából és igényes alkotás. A történet jól megírt a rendezés kifinomult. Néhány vágás kiemelkedően jó más filmekben egyszer sem találkoztam ilyen művészi megoldásokkal.

 
Deku   2017. 10. 16.

Cate Shortland egész jó kis filmet összedobott meglepődtem azt kell mondjam. Ezt a filmet igazán jól összedobták a készítők. Megbolondították nem gyengén izgalommal és talán épp ez az ami miatt engem végig a képernyő elég tudott szegezni.


 
HercegPeter   2019. 03. 17.

Ritkán találkozhatunk olyan filmmel, ami a második világháború utáni német fiatalok életével foglalkozik. Ezen kívül még talán az Aknák földjén az, ami ide sorolható. A cselekmény olyan hosszú, és olyan sok mindenen mennek át a gyerekek, hogy sokkal hosszabbnak tűnik a film, mint bő másfél óra. Nem kifejezetten izgalmas, de érdekes és sokatmondó. Felmerül a kérdés: lehet-e hibáztatni ezeket a gyerekeket a viselkedésükért és a felfogásukért? Persze, hogy nem, hiszen ők ezt hallották, ezt tanulták már születésük óta. A főszereplő Saskia Rosendahl (akihez ezelőtt még nem volt szerencsém) zseniális alakítást nyújtott. Valószínűleg fényes jövő áll előtte, ha ebben a szakmában marad. Az ő teljesítménye és az operatőri munka az, ami igazán jóvá teszi ezt a filmet.

 
Berto49   2018. 03. 06.

A vesztes németek háború utáni életének szánandó mozzanatait jelenítette meg ez a megrázó film. A tizenéves Lore családfőként négy kisebb testvérével együtt hosszú utat kényszerül megtenni Hamburgba, ahol az Omi felügyelete alatt biztonságot remélhetnek. A főszereplő: Siskia Rosendahl Lore szerepében fantasztikus teljesítményt nyújtott. A megrendítő történet mellett feltétlenül meg kell említeni Adam Arpakaw operatőr csodás képeit, amelyeket a kísérőzene hatásos módon emel ki.

 
kicilany   2015. 01. 27.

Olvastam a könyvet, ami után nagyon kíváncsi voltam a belőle készült filmre. Nagyjából erre számítottam.

A film összbevétele 2 362 019 dollár volt (imdb.com).

 

A nagymamát játszó Eva-Maria Hagen a híres punk énekesnő, Nina Hagen édesanyja.

(Berto49)
 

Az ausztráliai születésű rendezőnő, Cate Shortland saját családját ábrázoló fényképeket tett be a filmbéli Thomas tárcájába.

(Berto49)
 

A Titanic Filmfesztivál díjnyertes filmje, amelyet 2013-ban jelöltek az Oscar-díj legjobb idegennyelvű film kategóriájába is, de nem sikerült megnyernie, mert Michael Haneke Szerelem című filmje lett a nyertes.

(Berto49)
 

: Dark room, magyarra fordítva Lore cimmel megjelent regény filmváltozata.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.