Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Lore (2012)

Lore
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Lore

Galéria (8)

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2019. 10. 08.

legújabb vélemény

0

Végre egy olyan film ami a háború utáni időszakról szól és nem a zsidók életéről, hanem a németekéről. Emiatt a film kiemelkedő. Hiteles a kor szempontjából és igényes alkotás. A történet jól megírt a rendezés kifinomult. Néhány vágás kiemelkedően jó... több»

 
Deku   2017. 10. 16.

0

Cate Shortland egész jó kis filmet összedobott meglepődtem azt kell mondjam. Ezt a filmet igazán jól összedobták a készítők. Megbolondították nem gyengén izgalommal és talán épp ez az ami miatt engem végig a képernyő elég tudott szegezni.

 
HercegPeter   2019. 03. 17.

0

Ritkán találkozhatunk olyan filmmel, ami a második világháború utáni német fiatalok életével foglalkozik. Ezen kívül még talán az Aknák földjén az, ami ide sorolható. A cselekmény olyan hosszú, és olyan sok mindenen mennek át a gyerekek, hogy sokkal ... több»

 
Berto49   2018. 03. 06.

0

A vesztes németek háború utáni életének szánandó mozzanatait jelenítette meg ez a megrázó film. A tizenéves Lore családfőként négy kisebb testvérével együtt hosszú utat kényszerül megtenni Hamburgba, ahol az Omi felügyelete alatt biztonságot remélhe... több»

A film összbevétele 2 362 019 dollár volt (imdb.com).

 

A nagymamát játszó Eva-Maria Hagen a híres punk énekesnő, Nina Hagen édesanyja.

(Berto49)
 

Az ausztráliai születésű rendezőnő, Cate Shortland saját családját ábrázoló fényképeket tett be a filmbéli Thomas tárcájába.

(Berto49)
 

A Titanic Filmfesztivál díjnyertes filmje, amelyet 2013-ban jelöltek az Oscar-díj legjobb idegennyelvű film kategóriájába is, de nem sikerült megnyernie, mert Michael Haneke Szerelem című filmje lett a nyertes.

(Berto49)
 

: Dark room, magyarra fordítva Lore cimmel megjelent regény filmváltozata.

(Berto49)