Dr. William Masters és Virginia Johnson az ötvenes évek végén az emberi szexualitás tanulmányozásában úttörő munkát végeztek. A Masters of Sex az ő történetüket dolgozza fel.
A sorozat maga egy dráma, mely az 50-es évek Amerikájában játszódik, valós eseményeket dolgoz fel. A történetvezetés kifejezetten lassú, így azonban időt enged a karakterek megismerésére. A széria mindenképp unikumnak számít a maga nemében, de inkább csak keretnek használja a szexualitás-kutatás történetét, nem ez a központi téma. A karakterek közül többen is könnyedén meg tudták kedveltetni magukat, és garantáltan jó szórakozást nyújtottak, és ez nekem bőven elegendőnek bizonyult.
Minden előzetes elvárásomat felülmúlta a sorozat, de engem már a pilottal kilóra megvettek a készítők. Nagyon könnyed de közben azért drámai is ott, ahol kell, nagyon bízom benne, hogy a következő évad is hozza ezt a minőséget. Bár ebben szinte biztos vagyok, ezt a receptet nagyon eltalálták az alkotók.
Michael Sheen és Sarah Silverman a forgatáson ismerkedtek meg. A két színész 2014 februárja óta egy párt alkot.
(hp)Dr. William Masters és Virginia Johnson 1957 és 1965 között folytatták úttörő megfigyeléseiket a szexualitás anatómiájának és pszichológiájának terén. Kutatásaik során a 18-89 korosztályon belül 382 nőt és 312 férfit figyeltek meg szexuális aktus illetve maszturbálás közben.
(hp)Johnson 88 évesen, 2013-ban hunyt el. Gyakran szexológusként és pszichológusként hivatkoztak rá, valójában azonban szociológiát tanult, amikor megismerkedett Masters-szel, kettejük intenzív közös munkája miatt végül nem fejezte be az egyetemet.
(hp)A sorozat szerint Virginia kétszer vált el, mielőtt megismerte volna Masterst. Valójában háromszor ment férjhez, de ellentmondásos információk vannak arról, hogy vajon a harmadik házassága törvényes volt-e.
(hp)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »