Bátrak harca - Az új Franciaország

Bátrak harca - Az új Franciaország

Nouvelle-France

Cikkek
A Bátrak harca - Az új Franciaország (2004) sorsszerű szerelemre épülő, történelmi léptékű romantikus dráma, amely a MAFAB közösségének véleménye alapján inkább a szerelmi szálával marad emlékezetes, mint akciójeleneteivel. Jean Beaudin filmjében Tim Roth, Gérard Depardieu, Jason Isaacs és Irène Jacob főszereplésével bontakozik ki a történet. Egy fiatal francia parasztlány és egy bátor kalandor találkozásából mindent elsöprő románc születik, miközben Franciaország magára hagyja Kanadát. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 2 értékelés alapján 60%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik. A nézői visszajelzés a sodró szerelmi történetet emeli ki, ugyanakkor hiányolja a várt akciódús, kalandos vonalat, és azt is kifogásolja, hogy a trailer már előre megmutatta az akciókat.

Hirdetés

Egy fiatal francia parasztlány és egy bátor kalandor sorszerű találkozásából mindent elsöprő szerelem alakul ki. Történetük kísértetiesen hasonlít egy írott meséhez, melyben Franciaország sorsára hagyja Kanadát.

(erare)

Rendező: Jean Beaudin
Író: Pierre Billon
Ország: Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada
Premier (HU): 2007.04.18.

2016.11.22 varjú

egy akciódús, kalandos love storyt vártam, de csak a szerelmi szálat kaptam meg belőle, minden akciót kifújtak már a trailerben