N/A
Pillanatnyi pénzzavar

Pillanatnyi pénzzavar

Pillanatnyi pénzzavar
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
9
Szereplők (9)
3
Képek (3)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
1
Fórum (1)

FILMINFÓ

Az Egyesült Acélművekben a külföldről érkező új elnököt várják. Balogh Istvánt azonban a vonaton elkábítja és kifosztja Szénássy mérnök, otthagyván nála bőröndjét. Balogh ezért Szénássy néven fogadja el az Acélműveknél dolgozó Vera segítségét, sőt albérlőként is hozzá költözik, majd szerepet cserél a sofőrjével, és így keresi föl a vállalatot. Közben a Szénássy-féle bőröndben betörőszerszámokat találnak. A gyanú Baloghra terelődik. Ráadásul Szénássy - az igazi betörő - is felbukkan, és az elnöki poszt tulajdonosának vallja magát. Végül azonban minden tisztázódik, Balogh és Vera egybekel.

Rendező: Martonffy Emil
Forgatókönyvíró: Kanizsai József
Ország: Magyarország
Premier: 1937.11.30. | Filmio (2022.03.24.)

Hol nézheted

Bilicsi Tivadar
Kabos Gyula
Erdélyi Mici
 
2022.01.02 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Nem minden az, aminek látszik.

Rejtőkutatók a ma már méltán népszerű írónak tulajdonítják ezt a történetet. Akárhogy is legyen, az tény, hogy az 1934-ben bemutatott Meseautó átirata ez a film. A bohózat kategóriába sorolható vígjáték erősen épít Kabos Gyula és Salamon Béla karakterére, de érdekes volt Básti Lajost fiatal szerepben látni. Nekem csalódást okoztak a női szereplők és a kurtán furcsán összecsapott befejezés.

0
 
2019.12.10 Timon

Nagyon jól adja a jól megszokott hangulatot, és a történet is jól ki van találva.Korai romantikus vígjátékok egyik legjobb darabja ez.

0