A Predator: Gyilkosok gyilkosa azért működik jól, mert pontosan tudja, mi akar lenni, és mi nem akar több lenni. Csakúgy, mint az Alien: Romulus, ez fanservice, de jó fanservice, hisz ki ne akarná hallani a válaszokat olyan kérdésekre, hogy ki nyerne... Teljes kritika
Ez az a film, amiről nem gondoltad volna, hogy szükség van rá, de amikor megnézed, rájössz, hogy ilyesmi nagyon kellett már a Predator franchise-nak. Ez a karakter sokkal érdekesebb annál, mint hogy B-filmek szereplője legyen (azért volt pár ilyen), ... Több
A Predator franchise már idestova 40 éve a köztudat része. Ki ne emlékezne az első ikonikus részre Arnold Schwarzenegger főszereplésével? Azóta a filmek többsége félresikerült, sőt már az Aliennel is összehoztak velük filmeket. Dan Trachtenbergre bíz... Teljes kritika
Érthető, miért így. Nincs az a pénz, amit bekockáztatott volna bármelyik stúdió a filmes kivitelezésébe. Elég tisztességes összeg, jó színész- és effektcsapat, határozott rendező, engedékeny támogatók esetén sem biztos, hogy összejött volna egy olyan szintű, ütős mozi, mint így. Szerencsénkre nem kimondottan animációs megoldást választottak. A régi(ebb)i, inkább a rajzfilmnek nevezhető megoldást keresztezték a képregények vizuális megjelenítésével. A közelik, a hirtelen vágások-váltások megspékelve a halványabb, fakóbb színezetű, sötétebb tónusú látvány-, szín- és fényviszonyokkal eredményeznek egy speciális miliőt. Méltón és tisztelettel lett megidézve a Predator filmverzum, miközben mertek változtatásokat is eszközölni, amik nemhogy rontják, hanem még feljebb javítják a színvonalat. Nem csupán más korokat, de eltérő kasztba tartozó Yautja harcosokat kapunk, akik nem egyforma kinézetűek, nem azonos méretűek, nem azonosak a fegyvereik, és más a harcmodoruk is. Az első kisfilm végeztével az "átkötő" szösszenet már előrevetíti a végkifejletet, ami (igaz, minimálisan) hajaz pöttyet az Antal Nimród-féle Ragadozókra. A harmadik után jön is egy negyedik filmecske, ami már kicsit felesleges kategória sajnos, de ellensúlyozza a végén a bemondott-kiírt filmcím utáni, 45 másodperces kikacsintás az utolsó Predator filmre, a Prédára.
Nem volt rossz, de nagyjából ennyi. A különböző korokba áthelyezés tetszett, ezt csíptem már a legutóbbi Predator filmben is a legjobban. A látvány rendben van, pörgős is, de annyira sablonos, mintha egy játék átvezető kisfilmje lenne. Ha 16-18 éves lennék, biztos, hogy sokkal jobban adtam volna.
Hihetetlenül jó lett. Nagyon komoly a grafika, a hanghatások, a történet. Egyszerűen zseniális, és remekül passzol a Predator univerzumba. Felesleges lenne hosszasan írni róla, nézzétek meg!
Egy látványos animációs sci-fi akciófilm, amely új perspektívát visz a legendás Predator-univerzumba. Három történelmi korszak – a viking Skandinávia, feudális Japán és a második világháborús Amerika – félelmet nem ismerő harcosai kerülnek szembe ugyanazzal a brutális, földönkívüli ragadozóval. Minden rész külön-külön mutatja be, miként válik a "gyilkosokból is préda", miközben az antológiaszerű film lenyűgöző animációval, intenzív akcióval és markáns atmoszférával bővíti a franchise mitológiáját. Dan Trachtenberg rendező a különböző korok legendás vadászait és ragadozóit egy közös végső összecsapásban hozza össze, ahol kiderül: a túlélés sosem biztos, ha a préda egy Predator. Imádom az Alien és Predator filmeket, nagyon vártam ezt is, és azt kell, hogy mondjam, ez nagyon jó lett. A 2018-as film után, ami inkább egy vígjáték, mintsem minőségi akciófilm, ez minőségi. A három korban játszódó rész lehetett volna egy kicsivel hosszabb is, de így is jó lett. Látványos, akciódús, és van egy meglepő jelenet is a három rész után, amin sokan meg fognak lepődni. Ajánlom minden akció- és sci-fi rajongónak, valamint azoknak, akik szeretik, ha egy klasszikus történet új nézőpontból szólal meg.
Még mielőtt megnéztem volna, nagyon szkeptikus voltam. Valamiért úgy rémlett, hogy ez sorozat lesz, de nem, kevesebb mint 1 óra 25 perc, gyorsan megvan, nem unalmas, 3+1 történet egyben. Az eleje, a vikinges összecsapottnak bizonyult, túl rövid. A szamurájos már túlságosan kiemelkedik, az amerikai pilótás nem volt jobb, de ha azt hiszitek, hogy itt vége is volt, tévedtek. Utóbbi nálam kakukktojás, de vittek mindent az easter eggek, és a záróképsor telitalálat. Biztosabb ötlet volt, mint a megfilmesítés, bár abban is láttam volna potenciált. Felkészül: Badlands! 7,5/10
Hát ez mi a fene akart lenni? Ez valami borzalmas! Nagyon gyenge próbálkozás. Kétszer is belekezdtem, hátha. De semmi! Sajnos!
Ilyen az, amikor látunk valami újat. Ilyen az, amikor valaki tehetséggel és alázattal nyúl egy univerzumhoz. Oh, szent sz*r! Micsoda grafika! A korok speciális hangulata, az érzékeny részletek. Imádtam. Ahogy a predátorok külön kasztját megjelenítették. A zene külön bizsergető.
Már az első jelenetnél éreztem, hogy ez más, mint a többi Predator‑cucc. Van benne valami retró nyersesség, de közben hozza a modern, sötét hangulatot. A karakterek néha sablonosak, de jól viszi előre az akciót. Estére pont kellő adrenalint adott.
Izgalmas és brutális, de nem ősi gore‑őrület, inkább visszafogott, mégis üt. Amikor Predator lecsap, azt érzed. A hangzás, a zeneválasztás szépen támogatja. A karakterívek hiányoznak, de az akció mindent visz.
A sztorik jók, de hiányzik az a nyers erő, amit egy élőszereplős verzió adna. Ettől függetlenül szórakoztató.