66% 63 szavazat
Gyilkos szerepben

Gyilkos szerepben

Quick
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
27
Szereplők (27)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
Hivatalos tartalom

Mikael Håfström filmje egy mindenre elszánt és eltökélt újságíróról szól, aki megkérdőjelezte a svéd jogrendszer működését.

Hannes Råstam évek óta próbálta bizonyítani Thomas Quick ártatlanságát, akit életfogytig tartó, egy pszichiátriai osztályon letöltendő büntetésre ítéltek. Sikerült… Több


Forgatókönyvíró: Erlend Loe
Ország: Svédország
Premier (HU): 2021.05.13.
Forgalmazó: ADS Service
 
2022.11.27 Zsolt Szabó

legújabb vélemény

Gyöngyszem

Egyre jobban szeretem a skandináv krimiket, thrillereket. Ebbe én még a dán vonalat is belevenném különben. Ez a film is ugyanezt tükrözte nálam, hogy érdemes nézni és időt szakítani eme alkotásokra, ahogy a Gyilkos szerepben 2019-ben készült filmre is, csak sajnos kevés ilyen jó darab készül, ami nem pörgős, de végig ott tartja az embert a képernyő mellett, pedig ebben a filmben sincsenek autós üldözések, akciójelenetek és sok bunyó, ezek nélkül is a film története és vezetése tökéletesen lüktető. A történet egy igaz eseményen, vagy mondjuk úgy, eseményeken alapszik, ahol magát a jót és a rosszat is megismerhetjük a főszereplők által, és azt is, hogy mi lenne olyan emberek nélkül, akik nem nyugszanak, amíg fény nem derül az igazi igazságra. Természetesen egy sorozatgyilkos történetét mesélik el ebben a több mint kétórás sztoriban. Mindenkinek csak ajánlani tudom, igaz, ami igaz, ez nem egy tündérmese, de pont ezért lesz jó, aki szereti a „lassú víz partot” mos effektust, annak telitalálat, de én aki nem rajongok ezért, annak is nagyon tetszett a film. Értékelésem szerint 7/10.

0
 
2021.03.22 Szabi

A film alapból tükrözte a hangulatomat, amikor megnéztem, így nem mondanám, hogy lehúzott, bár ettől még mindenkit szeretnék óva inteni, hogy erre bizony képes a sztori. Nagyon ütős ebből a szempontból, és persze erre még egy lapáttal rátesznek az igencsak hiteles alakítások.

1

A film összbevétele 111 680 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 867 970 forintot termelt. A hazai mozik összesen 468 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A Gyilkos szerepben a svéd jogrendszer legnagyobb botrányának igaz történetét dolgozza fel.Szerző: csd

#2
 
Értékelés: 6.5/10
(2021. 05. 20.)
Pár év múlva remélhetőleg újra filmre viszik, ennél kicsit több ötlettel felvértezve. Több